Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Leonardo DiCaprio kimdir? Kaç yaşındadır?

        Leonardo DiCapriokimdir? sorusu ünlü oyunun hayatından detayları merak edenler tarafından araştırılıyor. İşte Leonardo DiCaprio'nun hayatından detaylar...

        Leonardo DiCaprio kimdir?

        Leonardo Wilhelm DiCaprio(d. 11 Kasım 1974), Amerikalı oyuncu ve yapımcı. DiCaprio, 1990'ların başında televizyon reklamlarında görünerek oyunculuk hayatına başladı ve ardındanSanta BarbaraveGrowing Painsgibi dizilerde rol aldı. 1991'deMahluklar 3filmindeki Josh rolüyle sinema hayatına başladı. 1993 yılındaBu Çocuğun Hayatıfilminde başrolde oynadı. Aynı yılGilbert'in Hayallerifilminde oynadı veEn İyi Yardımcı Erkek Oyuncudalında ilk Akademi adaylığını elde etti.GünlükveRomeo + Julietfilmleriyle halk tarafından tanınmaya başlandı. 1997 yılındaJames Cameron'unTitanikfilmiyle uluslararası üne ulaşmış oldu.

        REKLAM

        2000 yılından bu yana DiCaprio, geniş bir film yelpazesinde yaptığı çalışmalarla büyük beğeni topladı. DiCaprio'nun sonraki filmleri arasında;Demir Maskeli Adam, biyografik suç dramasıSıkıysa Yakalave ileriki zamanlarda çok defa çalışacağıMartin Scorseseile olan ilk filmiNew York Çeteleriyer aldı. Ardından biyografik filmGöklerin Hakimi, siyasi gerilim filmiKanlı Elmas, suç filmiKöstebek,Yalanlar Üstüne, dram filmiHayallerin Peşinde, psikolojik gerilim filmiZindan Adası, bilim kurgu filmiBaşlangıç, biyografik filmJ. Edgar, western filmiZincirsizdönem dramasıMuhteşem Gatsbyve biyografik suç filmiPara Avcısıfilmlerindeki oyunculuğuyla beğeni topladı.

        DiCaprioGöklerin HakimiveDirilişfilmleriyleDrama Dalında En İyi Erkek Oyuncu,Para AvcısıfilmiyleMüzikal ve Komedi Dalında En İyi Erkek OyuncuAltın Küreödüllerini kazandı. AyrıcaDirilişfilmiyle ilkAkademiveBAFTAödüllerini kazandı.

        Hayatının erken dönemi

        Leonardo Wilhelm DiCaprio 11 Kasım 1974'teLos Angeles,Kaliforiya'da doğdu. Yasal bir sekreter olan Irmelin ve çizgi roman sanatçısı ve yapımcısı / dağıtımcısı olan George DiCaprio'nun tek çocuğudur. DiCaprio'nun babasıİtalyan(Napoli) veAlman(Bavyera) kökenlidir. DiCaprio'nun anne tarafından olan dedesi Wilhelm Indenbirken Almandı. Anneannesi Helene Indenbirken (d. Yelena Smirnova 1915-2008) Rus doğumlu bir Alman vatandaşıydı. DiCaprio, Rusya'daki bir röportajda kendisine "yarı-Rus" olarak değindi ve iki dedesinin ve annanesinin ve babannesinin Rus olduğunu söyledi. DiCaprio'nun ailesi üniversiteye devam ederken tanıştı ve Los Angeles, Kaliforniya'ya taşındı.

        REKLAM

        DiCaprio, Leonardo olarak adlandırıldı çünkü hamile annesini ilk tekmelediğinde annesi İtalya'daki bir müzede birLeonardo da Vincitablosuna bakıyordu. Anne ve babası bir yaşındayken ayrılmıştı ve çoğunlukla annesiyle yaşıyordu. DiCaprio üçüncü yılını takiben liseden ayrıldı ve sonuç olarakGenel Öğretim Geliştirmediplomasını kazandı. DiCaprio, çocukluğunun bir bölümünü dedesi ve annesi ile Almanya'da geçirdi. Almanca ve İtalyanca bilmektedir.

        11 yaşında oyuncu olmak isteyen Leonardo bir temsilciyle görüşmeye başladı. Fakat temsilci ismini daha Amerikan tarzı bir isim olan Lenny Williams olarak değiştirmesini istedi. Leonardo bunu kabul etmedi ve 13 yaşında kendisini ismiyle kabul eden başka bir temsilciyle görüşmeye başladı.

        Oyunculuk hayatı

        1990'lar

        DiCaprio oyunculuk hayatına 1990 yılındaaynı isimli filmdenuyarlananParenthooddizisiyle başladı.Parenthood'dan sonra DiCaprioThe New LassieveRoseanne'nin yanı sıra Santa Barbara gibi dizilerde küçük rollerde oynadı.ParenthooddizisiyleGenç Sanatçı Ödülleri'nde En İyi Genç Erkek Oyuncu adaylığı elde etti. DiCaprio'nun ilk filmi, komedi,korkuvebilim kurgutüründekiMahluklar 3oldu. Kısa süre sonraGrowing Painsdizisinde rolünü tekrarlayan bir oyuncu olarak yer aldı. DiCaprio büyük ekrandaki çıkışını 1992'teBu Çocuğun Hayatıfilmindeki başrol içinRobert De Nirotarafından 400 genç erkek oyuncu arasından dikkatle seçilerek yaptı. 1993'teGilbert'in Hayallerifilminde zihinsel engelli bir çocuğu oynadı ve ilk Akademi ve Altın Küre adaylıklarını elde etti. Ayrıca En İyi Yardımcı Erkek OyuncuNational Board of Reviewödülünü kazandı. DiCaprio'nun 1995'teki ilk çabasıSam Raimi'nin western filmiHızlı ve Ölüoldu.Sony Pictures, DiCaprio'nun kadroya alınmasına şüpheciydi fakat sonuç olarak Sharon Stone oyuncunun maaşını kendisi ödemeye karar verdi. ArdındanTutkunun ŞairlerifilmindeArthur Rimbaud'u oynadı. Yapım öncesinde hayatını kaybetmesinden sonraRiver Phoenixile yer değiştirmişti. Aynı seneGünlükfilmindeJim Carroll'u oynadı.

        REKLAM

        1997 yılında DiCaprioJames Cameron'ınTitanikfilminde başroldeydi. DiCaprio başlangıçta rolü oynamayı reddetti fakat sonunda oyunculuk yeteneğine inanan Cameron tarafından role teşvik edildi. Bu filmle ikinci Altın Küre adaylığını elde etti. Akademi Ödülleri'ne aday olmaması hayranları tarafından tepki çekti. Ertesi seneDemir Maskeli AdamfilmindeXIV. Louis'i ve kardeşi Philippe'yi oynadı. Önceki filmlerindeki başarılarının aksine bu film ileAltın Ahududu Ödülleri'nde En Kötü Sahne Çifti ödülünü kazandı.

        2000'ler

        DiCaprio'nun sıradaki yapımıKumsalfilmi oldu. Film gişede başarılı olsa da eleştirmenlerin hedefi oldu. DiCaprio ertesi seneEn Kötü Erkek Oyuncu Altın Ahududu Ödülü'ne aday oldu.

        DiCaprio 2002'deSteven Spielberg'in yönettiğiSıkıysa Yakalafilminde oynadı. Film 52 günde 147 farklı mekanda çekildi. DiCaprio bu film ile üçüncü Altın Küre adaylığını elde etti. Aynı seneMartin Scorseseile ilk filmi olanNew York Çetelerifilminde yer aldı. 2004'teHoward Hughes'un hayatını anlatanGöklerin Hakimifilmiyle ilk Altın Küre ödülünü ve ikinci Akademi adaylığını elde etti.

        2006'daKanlı Elmasve Scorsese ile üçüncü filmleri olanKöstebekfilminde oynayan DiCaprioKanlı Elmasfilmiyle üçüncü Akademi adaylığını elde ederken, Altın Küre'de iki film ile birden Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu adaylığı elde etti.

        2008'deYalanlar Üstünefilminde oynarken, aynı seneHayallerin Peşindefilmiyle yedinci Altın Küre adaylığını elde etti.

        REKLAM

        2010'lar

        DiCaprio 2010 yılındaDennis Lehane'nin 2003'te yayınlanmış olan aynı adlı romanından uyarlananZindan Adasıfilminde oynayarak Scorsese ile olan işbirliğini sürdürdü. Aynı seneChristopher Nolan'ın bilim kurgu filmiBaşlangıç'ta oynadı.

        2011'de başka bir biyografik filmJ. Edgar'daJ. Edgar Hoover'ı oynadı. Bu film ile sekizinci Altın Küre adaylığını elde etti. 2012'deQuentin Tarantino'nunspagetti westerniZincirsiz'de yer aldı. DiCaprio bir sahnede çekim devam ederken kazayla elini cam bardakla kesti fakat oynamaya devam etti. Tarantino sahneyi filmde kullanmaya kara verdi. DiCaprio ayrıca bu filme dokuzuncu Altın Küre adayığınıda elde etmiş oldu.

        2013'te DiCaprioRomeo + Juliet'ten sonraBaz Luhrmann'la ikinci işbirliği olan,F. Scott Fitzgerald'ın 1925'te yayınlanmışaynı adlı romanındanuyarlananMuhteşem Gatsbyfilminde oynadı. Aynı sene Scorsese ile olan beşinci filmleri ve oynadığı dokuzuncu biyografik karakter olanJordan Belfort'ın hayatını anlatanPara Avcısıfilminde oynadı. Bu film ile ikinci Altın Küre ödülünü kazandı ve oyuncu olarak dördüncü Akademi adaylığını elde etti.

        REKLAM

        2015'teAlejandro G. Iñárritu'nun yönettiğiDirilişfilminde hayatta kalma mücadelesi verenHugh Glass'ı oynadı. Oyunculuğuyla olumlu yorumlar alan DiCaprio üçüncü Altın Küre ödülününün yanı sıra ilk Akademi ve BAFTA ödüllerinide kazandı.

        Filmograf

        1991 Mahluklar 3 Josh

        1992 Poison Ivy Çocuk

        1993 Bu Çocuğun Hayatı Tobias Wolff

        Gilbert'in Hayalleri Arnie Grape

        1995 Hızlı ve Ölü Fee "Çocuk" Herod

        Günlük Jim Carroll

        Tutkunun Şairleri Arthur Rimbaud

        1996 Romeo + Juliet Romeo Montague

        Marvin'in Odası Hank

        1997 Titanic Jack Dawson

        1998 Demir Maskeli Adam KralXIV. Louis/Philippe

        Şöhret Brandon Darrow

        2000 Kumsal Richard

        2001 Don's Plum Derek

        2002 Sıkıysa Yakala Frank William Abagnale Jr.

        New York Çeteleri Amsterdam Vallon

        2004 Göklerin Hakimi Howard Hughes

        2006 Kanlı Elmas Danny Archer

        Köstebek Billy Costigan

        2007 The 11th Hour Anlatıcı

        2008 Hayallerin Peşinde Frank Wheeler

        Yalanlar Üstüne Roger Ferris

        2010 Hubble Anlatıcı

        Zindan Adası Edward "Teddy" Daniels

        Başlangıç Cobb

        2011 J.Edgar J.Edgar Hoover

        2012 Zincirsiz Calvin Candie

        REKLAM

        2013 Muhteşem Gatsby Jay Gatsby

        Para Avcısı Jordan Belfort

        2015 Diriliş Hugh Glass

        The Audition Kendisi (Kısa film)

        Tufandan Önce Kendisi - Anlatıcı

        Önemli ödülleri ve adaylıkları

        Akademi Ödülleri Gilbert'in Hayalleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylık

        Göklerin Hakimi En İyi Erkek Oyuncu Adaylık

        Kanlı Elmas Adaylık

        Para Avcısı En İyi Erkek Oyuncu Adaylık

        En İyi Film Adaylık

        Diriliş En İyi Erkek Oyuncu Kazandı

        Altın Küre Ödülleri Titanik Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Adaylık

        Sıkıysa Yakala Adaylık

        Göklerin Hakimi Kazandı

        Kanlı Elmas Adaylık

        Köstebek Adaylık

        Hayallerin Peşinde Adaylık

        J.Edgar Adaylık

        Zincirsiz En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylık

        Para Avcısı Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Kazandı

        Diriliş Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Kazandı

        BAFTA Ödülleri Göklerin Hakimi En İyi Erkek Oyuncu Adaylık

        Köstebek Adaylık

        Para Avcısı Adaylık

        Diriliş Kazandı

        Haberi Hazırlayan: Melike Düzgün
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ