Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS sonuçları açıklandı mı? 2022 LGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MEB ile LGS sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? LGS sonuç sorgulama
        1

        LGS sınav sonuçları için geri sayım başlamış durumda. 5 Haziran Pazar günü milyonlarca 8. sınıf öğrencisi hayalindeki liseye gidebilmek için sınavda ter döktü. Yapılan değerlendirmelerin ardından açıklanacak olan LGS sınavı sonuç tarihi geldi çattı. Peki LGS sonuçları açıklandı mı? 2022 LGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte LGS sınav sonuçları öğrenme ekranı...

        2

        LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        LGS sınav sonuçları, 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçların erken açıklanacağına dair ise bir açıklama bulunmuyor.

        LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        LGS LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

        3

        LGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

        LGS sınav sonuçlarının yarın saat kaçta açıklanacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz sene saat 09:00'dan önce açıklanan sınav sonuçlarının bu sene de erken bir saatte açıklanması bekleniyor.

        4

        LGS SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

        30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak olan LGS sınav sonuçları "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden öğrenilebilecek.

        LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

        a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

        b. Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

        c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

        ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

        6

        d. Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

        e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

        f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

        7

        g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

        8

        SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIR?

        Merkezi Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

        a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

        b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

        c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

        9

        ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

        d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

        e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

        10

        f. Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.

        g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

        ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

        11

        h. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69’uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

        ı. Oturumlardan herhangi birine katılmayan ya da herhangi bir oturumda sınavı iptal edilen öğrenciler için MSP hesaplanmaz

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ