Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS örnek soruları yayınlandı! İşte Liseye Giriş Sınavı örnek soruları

        Liseye Giriş Sınavı örnek soruları, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açıldı ve milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Liseye Geçiş Sınavı öncesinde öğrencilere sorulacak soru tipleri hakkında ipuçları verildi. Yayınlanan örnek sorularda öğrencilere hangi soru tiplerinin sorulacağı ve nasıl soruların olacağı bilgisi aktarıldı. İşte Liseye Giriş Sınavı (LGS) örnek soruları...

        LİSEYE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖRNEK SORULAR

        Liseye geçiş sisteminde kaldırılan TEOG sınavının ardından yeni liseye giriş sistemi geçtiğimiz dönemlerde tanıtılmış ve sistemin detayları paylaşılmıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine öğrencilerin en çok merak ettiği konu ise sınavda ne tip soruların sorulacağıydı.

        REKLAM

        Konuyla ilgili olarak MEB, geçtiğimiz günlerde örnek soruları erişime açtı ve öğrencilere çeşitli derslerden sorular sunuldu. Yayınlanan örnek sorularla birlikte, öğrenciler sınavda sorulacak olan soru tiplerini ve konularını görme imkanı buldu.

        LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SÖZEL SORULAR LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SAYISAL SORULAR

        “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile Haziran ayında iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75+60 = 135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

        Soruların derslere göre dağılımı ise şöyle olacak:

        REKLAM

        CİHAT ŞENER, HABERTÜRK TV'DE LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SORULARI DEĞERLENDİRDİ

        Liseye Giriş Sınavı örnek sorularının yayınlanmasının ardından Habertürk TV'de konuşan eğitimci Cihat Şener, bazı örnek soruları değerlendirdi.

        Şener, yaptığı değerlendirmede "Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederim. Bu soruları yayınlamakla hiç olmazsa sınav hakkındaki anlamsız ve gereksiz spekülasyonları ortadan kaldırdılar. Ne kadar net, ne kadar açık, ne kadar temiz olursa, kaygı da o kadar düşer. Çocuklar şu an 14 yaşındalar ve 'ne soracaklar?'ın karşılığı yoktu. Sorulara baktığım zaman gördüğüm bir şey var, sorular çok da uçuk kaçık şeyler değil. Yani daha net söylemek gerekirse, çalışan ve emek veren bu işten alnının akıyla çıkar. Soruları seçerken titizlenmişler. Ben de onların yayınladıklarının içinden seçerken ben de titizlendim ve şunu gördüm; Bu sorular çocukların hiç de karşılaşmadığı şeyler değil. Biz yine çalışmalarımızı yaparken eski yıllarda adı TEOG olan hatta meşhur OKS olduğu dönemlerdeki örnekler de işe yarayabilir. İki bölüm soru yayınlandı.

        Hepsinde ortak bir şey var. Okuma alışkanlığı olan çocuklar, bu işten artı çıkarlar. Ne demek okuma alışkanlığı olmak? Eğer çok okuyorsanız, kitap okuyorsanız sizin okuma alışkanlığınız vardır ve okuma hızınız yüksektir. Soruların metinleri uzun ve kitap okuma alışkanlığı olan çocukların artısı olacaktır. Sayısal bölümde de okuma alışkanlığınız olmasa da mantık yürütme, analitik düşünme gücü olan öğrencilerin ve problem çözme yeteneği yüksek öğrencilerin avantajı olacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ