Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Londra'nın meşhur Big Ben Kulesi 5 yıl süren tadilatın ardından yeniden açıldı!
        1

        YENİDEN HİZMETE AÇILDI

        Big Ben Kulesi’nin hemen hemen 1000’den fazla farklı parçası değiştirildi. Tarihi yapının saati ve çanı, I. Dünya Savaşı’nın bitiş tarihi 11 Kasım’da yeniden açıldı. Big Ben Kulesi’ndeki büyük mekanizma 1 hafta boyunca test edilecek ve aksilik çıkmadığı takdirde normal akışına dönecek.

        2

        2017'DE BAKIMA GİRMİŞTİ

        2017 yılında bakıma giren Big Ben kulesi için Westminister Parlemnto Binası’nda yer alan milletvekilleri ve İngiliz halkı yas tutmuştu.

        3

        KRALİÇE II. ELİZABETH İÇİN ÇANLARI ÇALMIŞTI

        Big Ben Kulesi 96 metre yüksekliğinde. Kulenin çanları 2017 yılında bu yana ilk olarak İngiltere Avrupa Birliğinden ayrıldığı 2021 senesinde ve ikinci olarak geçtiğimiz eylül ayında Kraliçe II. Elizabeth’in vefatından sonra 2 kez çaldı.

        4

        Yaklaşık olarak 13.7 ton ağırlığında olan kulenin içerisine görevliler özel kulaklılar ile çıkıyor. Big Ben Kulesi’nin tüm tadilat işlemleri ise 80 milyon pound olarak hesaplandı.

        5

        Kulenin yapımına 1845’te başlanmış ve kulenin ismi kraliçenin 26 Haziran 2012 tarihinde tahta geçmesiyle beraber parlamento kararıyla “Elizabeth Kulesi” olarak değiştirilmiştir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ