Lübnan, Suriye üzerinden Mısır ve Ürdün'den enerji ithalatı için temaslarda bulundu
Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Zeyne Aker'in yanı sıra Maliye Bakanı Gazi Vezni, Enerji Bakanı Rimun Gacar ve Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim'den oluşan üst düzey bir heyet, ülkenin enerji ithalatı arayışları kapsamında Şam'da temaslarda bulundu.
ABONE OLMısır'dan gaz ve Ürdün'den elektrik akımını Suriye topraklarından Lübnan'ın kuzeyine ulaştırma konusunu ele almak üzere Şam'da bulunan Lübnan heyeti, Suriye'de Esad rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Bessam Taame ve diğer bazı isimlerden oluşan kişilerle toplantı yaptı.
Şam'daki Dışişleri Bakanlığından gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesinde ise Lübnan ve Suriye'nin içinden geçtiği zor şartların ele alındığı ve özellikle de elektrik ile gaz konularının masaya yatırıldığı ifade edildi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ