Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Dinamo Kiev teknik direktörü Lucescu'dan Fenerbahçe maçı açıklaması: "Boğa güreşi gibiydi" - Futbol Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk hafta mücadelesinde Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup etti. Ukrayna temsilcisinin teknik direktörü Mircea Lucescu, Rumen basınına açıklamalarda bulundu.

        2

        "Fenerbahçe maçı boğa güreşi gibiydi" diyen Lucescu, "Maçın ilk dakikalarında Fenerbahçeli futbolcular kendilerini yere atıyorlardı. Sonradan agresif davranmaya başladılar ve sonuna kadar böyle devam ettiler. Aşırı bir agresiflik gösterdiler." dedi.

        3

        Rumen teknik adam, "Hastanedeki iki futbolcuya nasıl tepki vereceğini görmek isterim. Shaparenko ve Buschan Barselona'ya gitti, ameliyat olacaklar. Shaparenko'nun çapraz bağları koptu, 6 ay yok. Kaleci de dizinden sakatlandı ve en az bir ay yok. Başka dertlerimiz yokmuş gibi." ifadelerini kullandı.

        4

        "Fenerbahçeli futbolcuların üzerinde baskı vardı." diyen Mircea Lucescu, "Şiddete teşvik edildiler ve şiddetle karşılık verdiler. Bu maçtan önce rövanştan ve intikamdan bahsediyorlardı. Biz onları Şampiyonlar Ligi'nden eledikten sonra." yorumunu. yaptı.

        5

        Maçın hakemi hakkında da konuşan tecrübeli teknik adam, "Hakem korkunç derecede hoşgörülüydü. Bu Fenerbahçe'nin sert oynamasına izin verdi. Fenerbahçe taraftarının baskısına boyun eğdi. Taraftarlar sahaya ellerine ne geçerse attılar. Bize hakaret ettiler." ifadelerini kullandı.

        6

        Fenerbahçeli taraftarlar, Mircea Lucescu'ya mücadele esnasında tepki göstermişti.

        7

        Maç boyunca Dinamo Kiev'in zaman geçirmeye yönelik hareketlerine tepki gösteren sarı-lacivertliler, Lucescu aleyhine tezahüratlarda bulunmuştu.

        8

        SORU ALMADAN AYRILMIŞTI

        Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lucescu, 2 tane oyuncunun maç içinde sakatlandığını belirtmişti. Fenerbahçe'nin çok sert oynadığını vurgulayan Lucescu, şunları kaydetmişti:

        9

        "Maç içinde 2 tane oyuncum sakatlandı. Kalecim hastanede, o da sakatlandı. Forvetimi defansa çekmek zorunda kaldım. O yüzden çok zor koşullarda oynadık. Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz ama Avrupa seviyesinde böyle oynamamaları lazım. Çok fazla faul yapıldı. Oyuncular biraz simülasyon yaptılar. Çok da agresif bir maçtı."

        10

        Lucescu, toplantıda soru almamış ve tepki göstererek basın toplantısından ayrılmıştı.

        Haberi Hazırlayan: Çağatay Çelik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ