Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Emre Aydın:‘Tarkan gibi star çıkacağını sanmıyorum’

        HABERTÜRK MAGAZİN /ARİF HÜR

        Geçtigimiz günlerde çıkardığı ‘Ölünmüyor’ adlı single’ıyla dikkatleri üzerine çeken pop müziğin sevilen ismi Emre Aydın’la bir araya gelip single’ını, klipte giydiği şalvarı, yeni projelerini, müzik dünyasını, star olma kriterlerini ve özel hayatını konuştuk.‘

        ‘Ölünmüyor’ şarkısının ortaya çıkış sürecinden bahseder misiniz?

        Şarkının aranjörü Çağatay Şen ile beraber belirli aralıklarda yazdığımız sözleri 4 haftada derleyip toparladık ve son haline getirdik. İzlediğim bir sinema filmindeki bir karakterden esinlenerek bu şarkının ismini koydum. Şarkı, aşk acısından ölünmediğini anlatıyor.

        ‘DEPRESİF DEĞİLİM’

        Şarkıdaki “Dipteyim ben daha da düşülmüyor da, duvarlara döndüm, ölünmüyor yokluğunda” gibi cümleler dinleyenlerin içinden bir parça koparacak cinsten. Bu sözler yaşadıklarınızı mı yansıtıyor?

        Ruh halimi ve yaşadıklarımı kesinlikle yansıtmıyor. Kim size gelip “Kendimi o kadar kötü hissettim ki baştan sona sıkıntımı şarkımda anlattım” derse yalan söylemiştir. Sürekli karanlık bir ruh haliyle şarkı yazılmaz. Şarkıdaki gibi bir ruh haliyle kısa mesaj bile atamazsınız. Depresif değil, geleceğe umutla bakmaya çalışan biriyim.

        Klipte tercih ettiğiniz şalvar görünümlü bol kesim pantolon çok dikkat çekici. Neden giydiniz?

        Şık olsun diye tercih ettim. Klipte şalvarımın dikkat çekmesine çok şaşırdım. Bir anda Türkiye’nin en meşhur şalvarı oldu. İnsanlar bana “Şarkıya, klibe bir şey demeyeceğim ama şalvarı niye giydin?” şeklinde sorular yönellti. Bu arada şalvar değil, bol kesim pantolon. Sokakta çok şalvarlı insan görüyorum. Günlük hayatta da bol kesim pantolon giyiyorum. Ben giydim diye insanlara şalvar garip geliyor. İnsanlar bana şalvarı yakıştıramadı herhalde. Bunu sosyolojiden anlayan birilerine sormak lazım aslında.

        ‘Esas Olan albümdür’Yeni bir albüm veya üzerinde çalıştığınız başka projeleriniz var mı?

        2 tane daha single yapacağım, sonrasında albüm gelecek. Zaten esas olan albümdür. Single bir nevi sos, dinleyiciyle aranızı sıcak tutma yolu. Bir de bu yıl 10’uncu yılım olduğu için bugüne kadar çıkardığım klibi olmayan şarkıları yeniden düzenleyip piyasaya sürmek istiyorum. İngilizce trip-hop albüm yapmak da hedeflerim arasında.

        ‘Şöhretin sivri ve sihirli dünyasına kapılmadım’

        Kariyerinizde hedeflediğiniz noktada mısınız?

        Çok somut hedeflerim yoktu. Konum olarak bir derdim yok. Sadece dinleyenlere layık olmaya çalişiyorum.

        Şöhretle nasıl baş ediyorsunuz?

        Herkes ne yapıyorsa onu yapıyorum. Şöhreti renkli hale getirebilmek sizin ne kadar renkli yaşa dığınıza bağlı. Bu sorunun muhatabı değilim. Çünkü şöhretin sivri ve sihirli dünyasına kapılmadım.

        Ülkemizde neden Tarkan dışında star çıkmıyor?

        Starı gördüğünüzde bilirsiniz. Tarkan kendine has bir isim. Ülkeden Tarkan gibi bir star çıkacağını sanmıyorum. Bu biraz piyasaya çıkış zamanınızla da ilgili. Günümüzde piyasaya çıkıp kendinizi koruyarak star olamazsınız. Dinleyiciyle arana mesafe koyup,sosyal medyayı kararlılıkla kullanırsan bu işi yapamazsın. Dinleyici artık sizinle iç içe olmak istiyor. Kendinizi korumaya kalkarsanız kimsenin umurunda olmazsınız.

        ‘Arabesk ve fantezi müzik yükselişte’

        Geçtiğimiz yıl pop müzik kabuk değiştirdi. Bu değişim sürecini nasıl karşılıyorsunuz?

        Pop müzikte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yalnız, arabesk ve fantezi müzik ciddi anlamda yükselişte. Arabeske olan ilgiyi jüri koltuğunda oturduğum bir müzik yarışmasında görmüştüm. Oturup evde arabesk dinlemem ama Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses’in şarkılarını bilirim. Neden yükselişte olduğunu en iyi müzikologlar bilir. Bir de 90’larda güzel müzik yapıldı tamam ama pop müzik 90’lardan ibaret değil. 2000 yıllarda daha modern şarkılar yapıldı. Sürekli “90’lar” demek müzik piyasasına yeni giren arkadaşlara haksızlık

        Genç müzisyenlerden beğendikleriniz var mı?

        Buray’ın albümünü çok beğendim. Kalben’i de başarılı buluyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ