Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Etiler efsanesi geri dönüyor

        HT MAG / ZAFER AKBAŞ

        Özellikle 90’lı yıllarda gece kulüpleri ve barlarıyla efsane olan Etiler, 2000’li yıllarda tahtını başka semtlere kaptırdı. Nişantaşı, Cihangir, Bebek, Taksim, Galata gibi semtler bir dönem Etiler’in müdavimi sanat, sosyete ve iş dünyasının ünlülerini kapmayı başardı. Uzun süre gelişmeleri sessiz sedasız izleyen Etiler, yavaş yavaş kıpırdanmaya hatta yeniden moda olmayı başardı. Ancak eskisi gibi bar ve kulüpleriyle değil kafe ve restoranlarıyla. Bir dönem adı Flamingo Yolu’na çıkan meşhur Nispetiye Caddesi, şimdi restoran ve kafelerle doldu taştı. İşte Etiler’i yeniden parlatan ve Etiler ile özdeşleşen klasik mekânlar...

        YÜZEVLER

        Akmerkez’i geçtikten sonra Alkent’e dönen ışıkların orada sağ tarafta oldukça lüks bir kebapçı Etiler Yüzevler. Adana Yüzevler Kebapçısı’nın 3 şubesinden birisi olan işletme 100 kişilik kış bahçesi, 60 kişilik VIP salonu ve 200 kişilik yaz bahçesiyle en büyük mekânlardan biri. Haliyle mönülerinde Adana kebabı başta olmak üzere birçok kebap çeşidi var. Siz herhangi bir şey sipariş etmeden masa epey bir dolmuş oluyor zaten. Tulum peyniri, yeşillikler, çoban salatası, patlıcan salatası, fındık lahmacun ve börek sipariş vermenize gerek kalmadan masanızda oluyor. Hakan Şükür, Kıvanç Tatlıtuğ, Arda Turan, Rüştü Reçber, Davut Güloğlu, Çağla Şıkel, Alişan, Halil Ergün gibi isimlerin kebaptaki ilk tercihleri Yüzevler.

        ÇAMLIK RESTORAN

        Nispetiye’nin bir arka sokağında Çamlık mevkiinde hizmet veren Çamlık Et de bir Etiler klasiği. Tam 38 yıldır aynı yerde hizmet veren restoran, kebap tutkunlarının gözdesi. Etiler bölgesinde ailelerin tercih ettiği mekânın birçok da ünlü müdavimi var. Kadir İnanır, Ayhan Bermek, Abdullah Kiğılı, Türkan Şoray gibi isimleri sık sık bu mekânda görmek mümkün. İşletmenin bitişiğinde yeni açılan Nusret Steak House da Çamlık bölgesine yeni bir hareket getirdi.

        STARBUCKS

        Şamdan’ın hemen yanında yıllarca Burger King olarak hizmet veren villayı alan Starbucks, genç nesli Etiler’e çekti. Özellikle bahçe kısmı günün her anı kalabalık ve oturacak yer bulmak zor. Self servis olması ve başınıza devamlı “Ne alırsınız, başka bir arzunuz var mı?” diye soran garsonların gelmemesi, rahat bir atmosfer sunuyor. Kahvesini alan saatlerce bahçede oturup caddeden geçen ünlüleri ve lüks arabaları izliyor.

        PANİNO GUISTO

        Nispetiye Caddesi’ndeki Gloria Jeans’in yerine açılan Panino Giusto, İtalyan mutfağı sevenlerin uğrak yeri... Türkiye’deki ilk şubesi İstinye Park’a açılan mekân; paninisi, pizzaları ve ev yapımı tiramisusu ile ünlü. 1979’da Milano’da kurulan Panino Giusto, kısa sürede dünyaya yayıldı. Nispetiye Panino Giusto’nun bahçesinde de yer bulmak çok zor. Daha çok cemiyet hayatının ünlü simalarının rağbet ettiği restoranın ünlü müdavimleri, Gülbin Simitçioğlu, Berna Yılmaz, Nursen Gündüz, Nurettin Hasman, Feryal-Kemal Gülman, Selin Boronkay, Şeyla Ovadia, Seval Birinci, Berksan gibi isimler...

        TAVACI RECEP USTA

        Nispetiye Caddesi ile Lavinya Sokak’ın birleştiği noktada hizmet veren Tavacı Recep Usta, özellikle siyaset ve iş dünyasının ünlülerini Etiler’e yöneltti. İlk şubesi Ankara’da açılan, İstanbul’daki ikinci şubesi de Suadiye’den sonra Etiler’e açılan Tavacı Recep Usta’nın Etiler’deki mekânı bahçe içinde, müstakil bir villa. Kendi icadı tavası ve içi pilavla doldurulmuş kaburga dolmasıyla meşhur olan Tavacı Recep Usta özellikle akşam yemeklerinde tıklım tıklım oluyor. Spor, iş, siyaset ve sanat dünyasının ünlülerinin akın ettiği mekânın müdavimleri arasında kimler yok ki? Abdülkadir Aksu, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Sergen Yalçın, Sinan Engin, Hakan Şükür, Mustafa Denizli, Beren Saat, Şahin Özer, Adnan Şenses, Yıldız Tilbe...

        QUENTE

        Etiler’deki Doğa Şarküteri’nin hemen karşısındaki villada geçen yıldan beri hizmet veren Quente, Etiler’de Rio havası estiriyor. Brezilya’nın ünlü Churrascaria et kültürünü Türkiye’ye tanıtan restoran, ülkemizde top koşturan Alex, Mert Nobre, Bilica, Elano, Bobo gibi futbolcuları sık sık Etiler’de görmemizin asıl nedeni... Churrascaria ziyafeti, kişiye özel hazırlanmış tabaklarda 5 çeşit meze ile (Brezilya usulü siyah fasulye ve pancar, capari meyvesi, dana carpaccio, patlıcan pate) başlıyor. Bu mezeleri birbirinden lezzetli ara sıcaklar takip ediyor. Ara sıcaklar da yine Brezilya mutfağından çıkan özgün lezzetler (polenta frita, banana frita, coxinha, baby patato). Bu girişten sonra siz artık istemeyene kadar dana, kuzu ve tavuk etlerinin en lezzetli yerlerinden oluşan 10 çeşit et, okyanus tuzuyla lezzetlendirilmiş biçimde, özel şişlerde masanıza geliyor.

        BIGCHEFS

        Yeme içme sektöründe geçen yıldan bu yana BigChefs fırtınası yaşanıyor. 2 yıl içinde tüm yurtta 13 şubeye ulaşan BigChefs, Etiler şubesiyle de semtin kaderini değiştirdi. Uzun yıllar Cafe Paul olarak hizmet veren villada açılan restoran, neredeyse tek başına Etiler’i yeniden moda haline getirdi. Mekânın caddeye bakan bahçesinde akşamüzeri masa bulmak çok zor. Özellikle genç kesim ve ünlüler bu restorana bayılıyor. “En lezzetli yemek, en taze ekmek, en güzel pasta” sloganlı ile hizmet veren mekân; BigChefs Izgara Antrikot, New York Steak, Ördekli Risotto, Somonlu Erişte ve kahvaltısıyla meşhur. Ferit Şahenk, Ali Koç, Hamdi Akın, Özcan Tahincioğlu, Revna Demirören, Ebru Şallı-Harun Tan, Halil Bezmen, Gülşen, Petek Dinçöz-Can Tanrıyar mekânın müdavimleri arasında...

        SARIHAN GUSTO

        90’lı yıllarda ünlülerin en sevdiği kebapçılardan olan Nispetiye’deki Hede Hacıdan Ocakbaşı’nın yerine açılan çorbacı Sarıhan Gusto, Etiler’e 24 saat hareket getirdi. 24 saat açık olan ve 1.5 milyon dolar maliyetle açılan çorbacı özellikle geceleri ful çekiyor. Eğlence mekânlarından çıkanlar soluğu burada alıyorlar. Adnan Polat, İbrahim Tatlıses, Rıdvan Dilmen, Ümit Özat, Arda Turan, Hakan Şükür, Berhan Şimşek, Şahan Gökbakar gibi isimler de bu çorbacının müdavimleri arasında.

        EAT N'JOY

        Etiler’in 30 yıllık efsane kulübü Şamdan’ın yerinde açılan Eat N’Joy da gençlerin gözde mekhanı oldu. Adından da anlaşılacağı gibi “Ye ve eğlen” felsefesiyle açılan mekân, et yemekleri ve Bodrum’un Çökertme Kebabı’yla nam saldı. Mehmet Ali Erbil, Erdal - Emel Acar, Stelyo Pipis, Emel Müftüoğlu, Erdinç Acar gibi isimler Eat N’Joy’da hem yiyor hem de eğleniyor.

        T.G.I. FRIDAY'S

        1965’te Alan Stillman tarafından New York City’de Frist Avenue ve 63. Cadde’nin köşesinde açılan T.G.I. Friday’s, 1990 yılında tüm dünyada 169 restorana ulaşmıştı. Zincirin Etiler’deki halkası olan Şamdan’ın hemen karşısındaki şubesi tam 14 yıl önce 1996’da açıldı. 14 yıldır Etiler’de olan mekan açıldığı günden bugüne popüler kalmayı başardı ve bir Etiler klasiği oldu. Friday’s’in ünlü müşterileri arasında Serdar Ortaç ve Seda Sayan ilk sırada sayılabilir.

        EL TORITO

        Etiler Nispetiye’nin tam ortasında Tepecik Yolu’nun girişinde dev bir mekânda hizmet veren El Torito, 10 yıldır Meksika mutfağı tutkunlarının damak zevkine hitap ediyor. Mekân Etiler’in yeniden popüler olmasıyla şöhretine şöhret kattı.. El Torito dünyanın en büyük Meksika yemeği restoranlar zinciri. Et ve acı ağırlıklı olduğu için Türk damak tadına da yakın olan El Torito’nun tutkunları arasında Demet Akalın, Pınar Dilşeker-Ahmet Hamoğlu, Nilay Dorsa, İsmail YK, Arto, Hayri Kozakçıoğlu gibi ünlü isimler var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ