Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Yumurtaya savcılık soruşturması!

        Oyuncu Sultan Ertuğrul'a 'Matmazel Julie'den Esinti' oyununda rol arkadaşı ile öpüştüğü için yumurtalı saldırıda bulunan oyuncu Ali Sürmeli hakkında "Kasten Yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatıldı.

        Serdar KULAKSIZ - AHT

        YUMURTA İLE VURDU

        Oyuncu Ali Sürmeli, Nilüfer Sanat Tiyatrosu'nda "Matmazel Julie'den Esinti" oyunda rol alan eski sevgilisi Sultan Ertuğrul'un öpüşme sahnesinden rahatsız olması üzerine yumurta fırlattı. Ertuğrul'un avukatı Sera Kadıgil bazı izleyicilerin tebrik için oyuncuyu durdurduğu sırada suratına, Ali Sürmeli'in avucundaki yumurtayla beraber yumruk attığını öne sürdü. Avukat Kadıgil, yumruğun şiddetiyle yumurtanın patladığını ve Ali Sürmeli'nin çevredekilerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildiğini anlattı. Kadıgil, olayın beğenilmeyen bir oyuna uzaktan yumurta atılmasından ibaret olmadığını, kendisi de oyuncu olan bir erkeğin, sahnede öpüşerek namusuna halel getirdiğini düşünen eski sevgilisinin, suratına yumruk atarak kasten yaralaması, tehdit etmesi ve ona seyirciler ile iş arkadaşlarının önünde hakaret etmesi olduğunu iddia etti.

        KARAKOLA ŞİKAYETTE BULUNDU

        Yaşanılan olayın ardından oyuncu Sultan Ertuğrul, karakola giderek eski sevgilisi Ali Sürmeli hakkında şikayette bulundu. Olayın adliyeye intikal etmesi üzerine savcılık oyuncu Ali Sürmeli hakkında "Kasten Yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis talebiyle soruşturma başlattı.

        KTT3 AY TEDBİR UYGULANACAK

        Sultan Ertuğrul avukatı Sera Kadıgil aracılığı ile mahkemeye başvurarak Ali Sürmeli hakkında tedbir kararı verilmesini talep etmişti. Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, 3 ay süre ile Ali Sürmeli'nin Sultan Ertuğrul'a yönelik olarak şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, konutuna ve çalıştığı tiyatroya yaklaşmamasına, şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesine, iletişim araçları ile veya sair surette rahatsız etmemesine karar vermişti. Mahkeme ayrıca tedbirlere aykırı davranması halinde Ali Sürmeli hakkında 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsinin uygulanacağı ihtarında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ