Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Sevda Kuşun Kanadında 30. son bölüm fragmanı ve özeti

        Türkiye'nin yakın tarihini konu edinen Sevda Kuşun Kanadında, 30. bölümüyle bu akşam ekranlarda olacak. Dizinin yeni bölümünde sosyalist bir darbe için düğmeye basılıyor. İşte Sevda Kuşun Kanadında 30. bölüm fragmanı ve özeti...

        SEVDA KUŞUN KANADINDA YENİ BÖLÜM FRAGMANI VE ÖZETİ

        Hedef Genelkurmay Başkanı Amiral sosyalist bir darbe için düğmeye basmıştır. İlk hedefi de ikna edemediği Genelkurmay Başkanıdır. Amiral, Genelkurmay Başkanının odasına girdiğinde Zafer’i karşısında eli silahlı halde bulur. Amiral, gördüğü manzara karşısında büyük bir şok yaşar ancak elinde Zafer’i köşeye sıkıştıracak büyük bir koz vardır.

        REKLAM

        Zafer karşı bir darbenin artık kaçınılmaz olduğunu düşünür ve eğer darbe yapılacaksa bunu kendilerinin yapması gerektiği konusunda Genelkurmay Başkanını ikna eder. Amiral bu planı öğrenir ve kendi grubunu 9 Mart’ta harekete geçirmek için talimat verir.

        Ömer'den Amiral'e Tuzak Ömer’in hedefinde Parkalı ve arkadaşları vardır. Amacı ise Hüsnü’nün intikamını almaktır. Sedat’ı yakalar ve Amiral adına çalıştığını öğrenir. Ömer’in yeni hedefi Amiral’dir ve ona kaçamayacağı bir tuzak hazırlamıştır.

        Sokaklardaki karışıklıkları bahane ederek kışladan çıkan asker önüne geleni toplayıp hapse atmaya başlamıştır. Hüsnü’nün de evi basılmış, Mustafa da alınanlar arasındadır. Mahalleli ile asker arasında büyük bir arbede yaşanır.

        BİR ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Amiral’in yardımıyla hapisten çıkan Kaşıyaralı, hem Ömer’den hem de Işık’ı öldürerek Zafer Erbay’da intikam alma peşindedir. Adamlarını toplar ve Ömer’in evini basar. Ancak onu içerde büyük bir sürpriz beklemektedir. Gözünü karartan Ömer ise bütün düşmanlarından hesap sormakta kararlıdır.

        Leyla, Amiral’in düzenlediği toplantının darbe toplantısına katılmış ve önemli bilgiler elde etmiştir. Durumu hemen Zafer Erbay’a haber vermiştir. Zafer bunun üzerine Leyla’ya tehlikeli bir görev daha verir. Leyla’nın bu görevde Asım’a ihtiyacı vardır.

        Üniversitelerin ve sokakların karışmasından sonra askerin isteğiyle Sıkıyönetim ilan edilir. Mahalleyi ve Ülkü Ocağını askerler basar. Aynı anda solcuların mekanı da asker tarafından basılır.

        Amiral ise Genelkurmay Başkanını öldürerek darbe teşebbüsünün başarılı olacağını düşünmektedir. Elindeki silahla Genelkurmay Başkanının odasına girer. Genelkurmay Başkanının ise sırtı dönüktür.

        28. BÖLÜM FRAGMANI VE ÖZETİ

        Olaylar büyümüş, devrimci solcu gençler üniversiteyi işgal etmiştir. Ömer hapisten çıkar çıkmaz kendini yine ateşin içinde bulmuştur. Işık, bir bahaneyle Ömer’i tuzağa çekmiş, Amiral’in namlusunun ucuna hedef yapmıştır. En doğru zamanı bekleyen Amiral o anın geldiğini düşündüğünde tetiğe basar. O anda hiç beklenmedik bir olay gerçekleşir...

        Üniversitenin içinde ise devrimcilerin işgali devam etmektedir. Rehineler arasında bulunan Asım’ın ise boyun eymeye hiç niyeti yoktur. Solculardan ele geçirdiği silahı Sedat’ın başına dayar. Bu sırada, üniversiteyi askerler basar. Cemil Ateş askerlerin karşısına dikilir ve kışlalarına geri dönmelerini ister. Komutanın emriyle askerler silahlarını çeker ve polislere doğrultur.

        Artık iş çığrından çıkmış, darbe ortamına zemin hazırlanmış, sokaklar ateşe verilmiştir. Askerin içindeki bazı güçler hareket geçirilmiş, gizli gizli darbe toplantıları yapılmaya başlanmıştır.

        Amiral, hapisten çıkamayan Kaşıyaralı’ya reddedemeyeceği bir teklifte bulunur. Kaşıyaralı bu cazip tekliften memnundur; çünkü bu sayede bir taşla iki kuş vuracaktır.

        SEVDA KUŞUN KANADINDA OYUNCU KADROSU

        Ufuk Bayraktar Ömer karakteri
        Yavuz Bingöl Zafer karakteri
        Gürbey İleri Asım karakteri
        Müge Boz Işık karakteri
        Buse Varol Doktor Elif karakteri
        Tolga Ortancıl Halit karakteri
        Bahadır Yenişehiroğlu Hüsnü karakteri
        Derda Yasir Yenal Mustafa karakteri
        Emel Dede Leyla karakteri
        Kadir Tataş Yıldırım karakteri
        Özge Sezince Nesteren karakteri
        Ergül Miray Şahin Zeynep karakteri
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ