Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner Financial Times gazetesine konuşarak grubun, ‘eşsiz bir olanak’ imkanı olduğu takdirde 2005 yılında Almanya’nın en büyük yayıncısı ProSiebenSat.1 için yaptığı fiyat teklifine yakın miktarda harcama yapabileceğini belirtti.

Aynı zamanda şirketin icra başkanlığını yapan Döpfner ‘Bild’ ile ‘Die Welt’in yayıncısı olan şirketin üç genişleme opsiyonu olduğunu söyledi. Bunların: canlı lansmanlar, bunlardan daha küçük kapsamlı devralımlar ya da ‘büyük bir dönüşüm işlemi’ olduğunu belirten Döpfner sözlerine şöyle devam etti: ‘Yazılı, görsel ya da internet basını olsun, büyük bir uluslararası medya şirketi pazara geldiği zaman onu yakından inceleyeceğiz. Yeniden yapılanma ihtiyacı çerçevesinde yeni işler satın almak isterim’.

Döpfner ayrıca ‘büyük bir şey yapmak için büyük birşey yapma’ ihtiyacı olmadığını da sözlerine ekledi.

Axel Springer’ın yatırım derecesi oranını garantiye almak açısından borcu, vergi, faiz ve amortismandan önce kazancın 3 kat altında tutmayı hedeflediğini belirten Döpfner eğer doğru hedefi bulursa şirketin bu limitin üstüne çıkabileceğini söyledi. Döpfne sözlerine şöyle devam etti:’ ProSiebenSat.1’I devrealma girişimimiz bize benzersiz bir olanak için daha da ileri gitmemiz gerektiğini gösterdi’.

Almanya’nın en büyük yayıncısının tüm kontrolünü ele geçirme için yapılan ve geçtiğimiz yıl kartel yetkilileri tarafından engellenen teklif Axel Springer’ın kar oranını faiz, vergi ve amortisman öncesi kârı 4.6’ya katlayabilir. Grubun faiz, vergi ve amortisman öncesi kârı geçtiğimiz yıl 433 milyon Euro iken 414 milyon Euro’ya yükseldi. Bu rakamlar da şirketin alım satım işlemleri için 2 milyar Euro kapasiteye sahip olduğunu gösteriyor.

MİLLİYET