Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Manavgat yangınından kurtulan keçi 'Damla'dan sevindiren haber
        1

        Akdeniz ve Ege'de peş peşe çıkan yangınlarda yaralanan hayvanlar; bölge halkı, hayvanseverler ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllülerince kurtarıldı.

        2

        DHA'nın haberine göre yangın bölgelerinde kurulan ilk yardım çadırlarında ilk müdahalesi yapılan kedi, köpek, eşek, koyun, keçi gibi hayvanlardan birçoğu, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi.

        3

        Yangında dumandan etkilenen, başı ile meme kısmında birinci ve ikinci derece yanık olduğu tespit edilen keçi de çiftlikte tedavi edildi.

        4

        İyileşen keçiye 'Damla' ismi verildi. Çiftlikteki başka keçi ile çiftleşen 'Damla'nın 2 yavrusu da dünyaya geldi. Çiftlikte görevli veteriner hekimlerce yavrulardan birine 'Çaça' diğerine 'Sasa' adı verildi.

        5

        'Damla'nın derin yanıkları olduğunu hatırlatan Emekli Hayvanlar Çiftliği Sorumlu Veteriner Hekimi Mustafa Ağar, "Özellikle meme kısmında ve yüzünde derin yanıklar vardı. Burada yapılan tedavilerin ardından 'Damla', hayata tutundu.

        6

        İyileşmeden sonra kontrolümüz dışında 'Damla' çiftleşti ve 5 ay sonra yavruları meydana geldi. Yavrulardan beyaz olana 'Çaça', gri olana ise 'Sasa' ismini verdik. Şu anda bizimle mutlu bir şekilde yaşıyorlar" dedi.

        7

        'Damla' ve yavrularının artık hep Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde olacağını dile getiren Ağar, "Yavrularını ilk 10 gün yeteri kadar emziremedi. Bizim kontrolümüz altında emzirmesi şekillendi.

        8

        Şu an yavrularını emzirebiliyor. Keçi ailesinin bundan sonraki yaşamları emekli Hayvanlar Çiftliği'nde devam edecek. Bizimle birlikte olacaklar" diye konuştu.

        9