Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Maxwell, cezasını azaltmak için önemli isimleri ifşa edebilir
        1

        Ghislaine Maxwell'in seks ticareti davasında suçlu bulunmasının ardından kritik bir dönemeçte olduğu belirtildi.

        2

        Maxwell'in seks ticareti davasında yardım ve yataklık ettiği intihar eden eski erkek arkadaşı Jeffrey Epstein'ın aralarında eski başkanlar ve prenslerin de bulunduğu isimleri ifşa ederek cezasını azaltmak isteyebileceği iddia ediliyor. Guardian'ın haberine göre Maxwell, Epstein'ın suçlarına dahil olabilecek üst düzey başka isimleri vererek cezayı azaltmayı hedefliyor olabilir.

        3

        Meksikalı uyuşturucu kaçakçısı Joaquín “El Chapo” Guzmán'ı iki yıl önceki duruşmada temsil eden savunma avukatı Jeffrey Lichtman, "Her şey kime karşı işbirliği yapacağına ve neler sunabileceğine bağlı. Zaten işbirliği yapmayı denemiş ve başarısız olmuşsa da şaşırmam" diyerek durumun net olmadığını belirtiyor.

        4

        Mahkumiyetine itiraz etmesi beklenen Maxwell, Epstein'ın genç kızlara yönelik cinsel istismarına karıştığı için altı suçlamadan beşinde suçlu bulundu. Savcılar, Maxwell'in "korunmasız genç kızları avladığını, onları manipüle ettiğini ve cinsel istismara uğramaları için Epstein'e hizmet ettiğini" söylerken eski sosyetik ismin ciddi bir hapis cezası alması bekleniyor.

        5

        Lichtman'a göre, hukukçuların gözünde tanıklık karşılığında anlaşma yapmak istemeyecekleri kadar kötü sanıklar var. "Ağır bir suça karışmış birinin elini tutmak ve işbirliği yapmalarına izin vermek istemiyorlar. Burada durum böyle olabilir. Henüz detayları bilmiyoruz" dedi.

        6

        Ancak uzmanlara göre bu Maxwell ve avukatlarının bir teklifte bulunmasını engellemiyor. Maxwell'in çok önemli ve üst düzey insanlar hakkında sahip olduğu muazzam miktarda bilgiyi artık hüküm giydiği için tartışmaya açık olabileceği düşünülüyor.

        7

        Maxwell'in açıklamasını endişeyle takip edenler arasında İngiliz Kraliyet Ailesi'nin üyesi Prens Andrew da yer alıyor. Prens Andrew, Epstein vasıtasıyla reşit olmayan bir genç kızla rızası olmadan cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor. Epstein konuyla bağını reddetse de olay sonrası kraliyetteki görevlerinden istifa etmişti.

        Prens Andrew dışında eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump'ın da adları dava sürecinde geçmişti. İsimlerin çoğu Epstein'e yakınlıkları ile biliniyordu. Ancak tüm isimler iddiaları reddetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ