Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB LGS tercihleri ne zaman? 2019 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

        LGS tercihleri ne zaman yapılacak? sorusu LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen LGS'nin ardından MEB sözel ve sayısal soru kitapçığını ve cevap anahtarını yayınlanmıştı. 24 Haziran 2019 Pazar günü yani bugün sonuçlar açıklandı ve gözler LGS tercihlerine çevrildi. Peki, LGS tercihleri ne zaman? 2019 LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte MEB LGS sınavına dair detaylar...

        LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

        LGS tercih kılavuzu için sonuçların açıklanması bekleniyor. LGS sonuçları 24 Haziran açıklanacak. Kılavuzun da hemen ertesi gün yayımlanması bekleniyor. Tercih başvurularının ise temmuz ayının ilk haftası başlaması bekleniyor.

        LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını “meb.gov.tr” adresinden öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları da yarın açıklanacak.

        LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

        Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

        LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        LGS sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresi üzerinden 24 Haziran Pazartesi günü (bugün) açıklandı. LGS sınav sonuçlarına dair gelişmeler yaşandıkça ayrıntılar haberimizde yer alacak.

        REKLAM
        LGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ