Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS ne zaman yapılacak, sınav tarihi ileri mi alındı? Bakan Özer'den son dakika açıklama: MEB LGS sınavı tarihi 2022
        1

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili açıklamalar öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. 2021-2022 eğitim yılının ikinci döneminin gelmesi ile birlikte, öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alan LGS sınavı tarihleri ne zaman? İşte MEB 2022 LGS sınav tarihi ve Bakan Özer'in konuya ilişkin açıklamaları...

        2

        2022 LGS SINAVI TARİHİ NE ZAMAN?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt genelinde düzenlenecek. Birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak.

        İlk Oturum: 5 Haziran 2022 Pazar - 09.30

        İkinci Oturum: 5 Haziran 2022 Pazar - 11.30

        3

        LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Bakan Özer başvuru tarihini "LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezi sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek." ifadeleri ile belirtti.

        LGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        LGS SINAVINDA DEĞİŞİKLİK YOK

        Bakan Özer, "LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak." şeklinde ifadelerde bulundu.

        5

        LGS GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamaya göre, giriş belgeleri 27 Mayıs'tan itibaren açıklanacak Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

        6

        GÖRME VE İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLERE ÖZEL KILAVUZ

        Mahmut Özer açıklamasında, Bakanlık olarak özel eğitim öğrencileriyle ilgili pek çok yeni çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek "Bakanlık olarak 2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu bu yıl ilk defa görme yetersizliği olan öğrenciler için 'sesli betimleme' ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için ise 'işaret dili' ile düzenleyerek erişime sunduk." bilgisini verdi.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ