Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya UM-AG'dan gazetecilik kursları

        Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Kursu’nun 11’inci dönem çalışmaları başladı. Kursa başvuru için son gün 17 kasım 2006 Cuma olarak belirlendi.

        Uğur Mumcu’nun Araştırmacı Gazetecilik çizgisini sürdürebilecek gazeteciler yetiştirmek amacıyla düzenlenen kurs, gazetecilik heyecanını içinde duyan gençleri gazetecilik mesleğine kazandırmak amacını taşıyor. Dünyayı ve Türkiye’yi bilen, gelişmeleri doğru yargılayan, sorgulayan ve denetleyen, meslek ilkelerine ve topluma saygılı, toplumsal sorumluluk taşıyan Araştırmacı Gazeteci adayları için kursa son başvuru tarihi 17 kasım 2006 Cuma günü olarak belirlendi.

        4 yıllık fakülte mezunu olan ve 25 yaşını aşmamış gençlerin başvurabileceği kurs tamamen burslu olarak gerçekleştiriliyor. Hafta içi her gün ve tam zamanlı olarak gerçekleştirilen kursa katılım için ayrıca herhangi bir yerde çalışmıyor olmak ve gazetecilik mesleğinde bir yıldan fazla görev yapmamış olmak koşulları aranıyor. 14 haftalık kuramsal eğitimin ardından çeşitli basın kuruluşlarında 3 aylık staj dönemini de kapsayan kurs için başvuru dosyaları um:ag’dan sağlanabiliyor. Kurs, başladığı günden bugüne dek çoğunluğu basında ve basınla ilişkili görevlerde çalışan 59 mezun verdi. Ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için um:ag’a başvurmak gerekiyor.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ