Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Bunlar da entelektüel topçular!

        Bu takımda kimler yok ki. Hayko Cepkin'den, Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbest'e kadar karikatüristinden tiyatrocusuna kadar birçok entelektüel ünlü bu 11'de. Entelektüel topçulardan oluşan Ayazma futbol takımı, perşembe günü Alman yazarlara takımı "Autonama"ya karşı mücadele verecek.

        Ümran AVCI / AHT

        Türkiye'nin en entelektüel takımı "Ayazma" 2009 yılında Almanya'dan gelen bir telefonla kuruldu. Alman yazarların takımından maç daveti gelince, bizim entelektüeller de kendi aralarında hemen takımı kurdu. Böylece apar topar bir entelektüel 11'i oluştu.

        Ayazma Takımı, Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, 'rock'çı Hayko Cepkin, sinemacı ve "Hatırla Sevgili", "Gönülçelen" gibi dizilerin başrol oyuncusu Cansel Elçin, karikatürist ve komedyen Alpay Erdem, yazar ve senarist Doğu Yücel, Behçat Ç. dizisinin senaristi edebiyatçı Emrah Serbes, karikatürist ve senarist Ender Özkahraman, sinemacı Hüseyin Karabey, tiyatrocu Serkan Öz, edebiyatçı Barış Bıçakçı ve Can Yayınları'nın Genel Müdürü Can Öz gibi isimlerden oluştu.

        Bu onbirli, Almanya'dan 2009 ve 2010 yıllarında gelen iki teklifi geri çevirmedi ve yeşil sahada top koşturdu. Aradan geçen bir yıllık süreçte 2010 - 2011 sezonunu Gazoz Ligi'nde de keyifli mücadele devam etti. Futboldan ve birbirlerinden kopmayan oyuncular, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 15 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'yla da bir maç yaptı.

        Entelektüel topçular bu kez sahasında maça çıkacak. Davet bu kez Ayazma'dan Alman Yazarlar Takımı Autonama'ya geldi. Karşılaşma 6 Ekim Perşembe, Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'ndaki karşılayma saat 15.30'da başlayacak.

        Can Yayınları'nın ev sahipliğinde yapılacak maça oyundan keyif alan herkes davetli. Sporcular yazar çizer takımından olur da, iş sadece futbolla kalır mı? Davet üzerine İstanbul'a gelen konuklar, kalan zamanı da çeşitli okullarda yapılacak okumalarla değerlendirecek. Alman yazarlar, bu kısa ziyareti spor ve kültür etkinlikleriyle taçlandıracak. İki takımın karşılaşmasını izlemek için gelenler arasında Der Spiegel gibi Alman basın kuruluşları da var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ