Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Gökçe Akyıldız kimdir, Fatih Harbiye’deki Aslı kim?

        HT Magazin

        Fatih Harbiye dizisinde kaynanası tarafından sürekli ezilen Aslı’yı canlandırıyorsunuz. Aslı’yı bir de sizden dinlesek? Bu eziyetlere daha ne kadar katlanabilecek?

        Aslı karakteri ne yazık ki Türkiye’de çok sık karşılaştığımız, Türkiye’mizin acı gerçeğidir. Aslı, çok yakından tanıdığımız, umutları olan, üniversiteye hazırlanan, 17 yaşında genç bir kız. Yanlış bir arkadaşlık ve yaptığı hata sonucu kendini bir evliliğin içinde buldu. Her şeyin terse döndüğü bir süreç, mutsuz bir evlilik, kaynana eziyeti ve şiddet gören genç bir kız... Aslı karakteri bir sosyal sorumluluk projesi gibi. Dibe kadar batmış bir kadının hikâyesi. Bu kadar sabır ve çabaya, bu işkenceden kurtulabilir mi bilmiyorum.

        Kaynananız Kader Hanım’ı canlandıran Seher Terzi ile özel yaşamınızda sık görüşüyor musunuz?

        Seher Terzi, çok kaliteli, eğitim seviyesi yüksek bir oyuncu. Ondan öğrendiğim birçok şey var. Kendisini çok seviyorum. Sahnelerimiz çoğu zaman birlikte. İnanılmaz bir kadın. Özel hayatta çok sık görüşüyoruz. Çok seviyorum Seher Terzi’yi. Yaz için birlikte tatil planları yaptık. Yolda bizi görenler inanamıyor. Çok sinirleniyorlar, kızıyorlar bana. Herkese onun ne kadar iyi bir insan olduğunu anlatmak için uzun süre çaba harcadım, ancak inandıramadım.

        ÇOCUK OYUNCUYDU

        ■ Aslı dizide arzu ettiği bir hayata kavuşabilecek mi?

        Bu sabırla hak ettiği mutluluğa ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Ancak senaristimiz karakteri ne şekilde yönlendirir bunu izleyip göreceğiz.

        ■ Siz on yılı aşkın bir süredir dizi sektöründesiniz... Çocuk yıldız olarak da birçok dizide önemli roller canlandırdınız. ‘Bir Tutam Baharat’ adlı bir sinema filminiz de var... Oyunculuk hayalinizdeki bir meslek miydi? Eğitim alıyor musunuz?

        Oyunculuk benim 5 yaşında karar verdiğim mesleğimdi. Peşini hiç bırakmadım. Birçok farklı kuruluşta eğitim aldım. Sınavlara hazırlandım ve şu an da Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim.

        SENARYO DA YAZIYOR

        ■ Şu sıra sinema filmi, tiyatro vb. teklifi var mı?

        Birkaç teklif geldi. Güzel işler olacak hissediyorum.

        ■ Çocuk oyuncu olarak birçok dizide ve bir sinema filminde rol aldınız... Çocuk oyuncuların sinema ve dizi dünyasında yaşadığı sorunlar nedir ülkemizde?

        Sektör çok zor. Uzun saatler çalışma, zorlu mekânlar, bir çocuğun kaldırabileceği atmosfer olduğunu düşünmüyorum. Bir çocuk sahibi olsam, bu kadar erken bu zorluğu yaşamasına izin vermem. Vakti geldiğinde eğer istek varsa her şey oluyor.

        ‘Fatih Harbiye’ çok iyi gidiyor. Bir sezon daha devam etme ihtimali çok yüksek. Dizi setinde çalışma ortamı nasıl? Dizideki rol arkadaşlarınızdan en çok hangileriyle özel yaşamınızda görüşüyorsunuz?

        Fatih Harbiye halkımız tarafından çok sevildi. Bunun en büyük sebebinin öncelikle yapımcımız Ata Türkoğlu ve ekibinin olduğunu düşünüyorum. Sadullah Celen, efsane bir yönetmen. Oyuncuya hak ettiği değeri veriyor. Süeda Çil, beni konservatuvara hazırlayan hocamdı. Onunla aynı işte çalışmak beni çok mutlu ediyor. Kendisi benim manevi annemdir. Özel hayatımda da onunla çok sık görüşüyorum. Neslihan, daha önceden çalıştığım arkadaşımdı. Yeri ayrıdır. Yusuf Baymaz, dostlarımla birlikte görüştüğüm samimi bir insan. Sevinç Sırma, benim yol arkadaşım. Onunla her gün birlikteyiz. Ablalık yaptı bana. Yunus Emre Yıldırımer ve eşiyle birçok tiyatro oyununu izlemeye gittik birlikte. Fırat Topkorur bu sette tanıştığım efsane isimlerden. Ailece görüşüyoruz. Uğur Abla (Uğur Demirpehlivan) tam anne. Bize kahvaltı sofraları hazırlayıp elleriyle besliyor. Daha ne olsun!

        Sosyal medyayı iyi takip ediyor musunuz? Dizinin yayınlandığı günler, trafik hızlanıyor mu?

        Sosyal medyayı çok yakından takip ediyorum. Bütün sosyal ağlardaki takipçilerimin sorularını, tüm içtenliğimle cevaplamaya çalışıyorum. Çok güzel yorumlar ve eleştiriler geliyor. Dizi günleri ortaya çıkan yoğun ilgi çok hoş gerçekten. Tüm takipçilerime sevgilerimi gönderiyorum halkımızın ilgisi beni çok mutlu ediyor.

        Kaleminizin kuvvetli olduğunu biliyoruz... Senaryo, kitap yazma vb. düşünüyor musunuz?

        Çocukluk arkadaşım Uğur Angın’la hayal ettiğimiz bir hikâyemiz vardı. Onunla görüştüğümüzde konuşup senaryoya çevirmeye çalışıyoruz.

        ‘Sinirli ve sabırsız bir insanım’

        ■ Gerçek hayatta eşinizi çok sevseniz Kader Hanım gibi birisine katlanabilir misiniz? Ya da böyle annesi olan biriyle evlenir misiniz?

        Aile benim için önemli bir unsurdur. Eşimin ailesinin eğitim seviyesi ve bana olan yaklaşımı ilişkimi ve evliliğimi tabii ki etkileyecektir. Evlilik bambaşka bir şey. Hayatıma girecek, eş olabilecek birinin aile ilişkileri çok önemli. Bu yüzden Kader Hanım gibi bir kaynananın hayatıma girebileceğini düşünmüyorum. Çok sinirli ve sabırsız bir insanım. Çok sevsem de böyle bir anneye katlanabileceğime inanmıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ