Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt SON DAKİKA: Motorin ve benzine bir zam daha! 5 Mart bugün LPG, motorin ve benzin litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Akaryakıt zamları sonrası güncel benzin ve motorin fiyatları - Enerji Haberleri
        1

        Enerji piyasaları tarafından açıklanan benzin ve motorinde zam beklentisinin ardından araştırılmaya başlanan benzine zam mı geldi sorusunun cevabı belli oldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, 4 Mart Cuma günü akşam saatlerinde yayımladığı duyuru ile benzin ve motorin fiyatlarına zam geldiğini duyurdu. Bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak benzin ve motorin zammının ardından akaryakıt fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. İşte son akaryakıt zammı sonrası benzin ve motorin fiyatları

        2

        BENZİNE VE MOTORİNE BÜYÜK ZAM GELDİ!

        Enerji piyasalarının yakından takip ettiği benzin ve motorin zammı dün gece yarısı itibarıyla fiyatlara yansıdı. EPGİS, 4 Mart Cuma akşam saatlerinde benzin ve motorin fiyatlarına gelen son zammı duyurdu.

        EPGİS tarafından paylaşılan zam duyurusu şöyle:

        "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı

        05/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

        Benzinde 69

        Motorinde 84 KRŞ/LT

        Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."

        3

        Benzin ve motorin fiyatlarına 4 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir zam da 3 Mart Perşembe gecesi gelmişti.

        4

        BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

        Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 18,08 liradan satılan benzinin litre fiyatı 18,77 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 17,99 liradan 18,68 liraya, İzmir'de 18,11 liradan 18,80 liraya çıkacak.

        5

        MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

        Ayrıca, Ankara'da ortalama 19,01 liradan satılan motorinin litre fiyatı 19,85 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 18,93 liradan 19,77 liraya, İzmir'de 19,02 liradan 19,86 liraya çıkacak.

        Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

        Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

        6

        LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI

        LPG'nin litresi Ankara'da ortalama 10,17 liradan liraya 10,78 çıktı. İstanbul'da 10,07 liradan 10,68 liraya, İzmir'de 10,01 liradan 10,62 liraya yükseldi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ