Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MSÜ sınav süresi ve giriş belgesi 2022: MSÜ sınavı saat kaçta başlıyor, bitiyor ve kaç dakika sürecek? MSÜ sınav yerleri giriş belgesi nasıl alınır ve renkli olmak zorunda mı?
        1

        Yüz binlerce adayın katılacağı Milli Savunma Üniversitesi (2022-MSÜ) sınavı 27 Mart tarihinde yapılacak. Adaylar, sınava yönelik çalışmalarını tamamlarken MSÜ sınav saati için beklemeye koyuldu. Bu doğrultuda, MSÜ sınav giriş belgesi başta olmak üzere birçok konu da araştırılmaya başlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, MSÜ sınav saati ve giriş belgesi ile ilgili merak edilenlere açıklık getirildi. Peki, 2022 MSÜ sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek ve kaç dakika sürecek? MSÜ sınav giriş belgesi nasıl alınır ve renkli mi siyah beyaz mı olmak zorunda? İşte, o detaylar...

        2

        MSÜ SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

        Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ), Sınav, 27 Mart 2022 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

        MSÜ SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRECEK? - TIKLAYINIZ

        3

        ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar sınav salonlarına saat 10.00'dan sonra alınmayacak.

        4

        MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 17 Mart 2022 tarihinde saat 14.15’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

        MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLMAK ZORUNDA?

        MSÜ sınav giriş belgesinin renkli olma zorunluluğu bulunmamaktadır, adaylar siyah beyaz olan bir sınav giriş belgesi ile de sınava katılım gösterebilir. Ancak, siyah beyaz olan sınav giriş belgesindeki bilgilerin okunabilir olması gereklidir.

        6

        MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MSÜ sınav sonuçları 14 Nisan 2022 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ