Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz, Galatasaray başkanlığı adaylığını açıkladı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'da 20 Ocak'ta yapılacak seçim öncesi iş adamı Mustafa Cengiz başkanlığa adaylığını açıkladı. Mustafa Cengiz'in başkan adaylığını açıklamasının ardından internet üzerinde "Mustafa Cengiz kimdir?" aramaları arttı. Peki Mustafa Cengiz kimdir? İşte Mustafa Cengiz'in hayatı ve detaylar.

        MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

        Mustafa Cengiz, 1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini doğduğu Nizip'te tamamlayan Cengiz, lise eğitimini de Gaziantep Lisesi'nde tamamladı.

        AnkaraSiyasal Bilgiler Fakültesi'nde üniversite eğitimini tamamlayan Mustafa Cengiz, bir süre boyunca Tarımsal Köy Kalkınma Kooperatifi Merkez Birliği'nde kurucu uzman olarak çalıştı. Ardından eski yerel yönetim, sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu olan TANSA'da (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

        REKLAM

        28 yaşında TANSA'da genel müdür olan Mustafa Cengiz, ülkenin o dönem kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbenin ardından kamudan ayrıldı ve özel sektörde dış ticaret alanında çalıştı. 1990 yılından günümüze kadar petrol ve akaryakıt sektöründe kendi şirketleriyle faaliyet gösteren Mustafa Cengiz, petrol sektöründe TABGİS'te genel başkanlık ve İTO petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yaptı.

        Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ