Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Nükhet Duru: Cam kırığı yutmuş gibi hissettim - Magazin haberleri
        1

        Nükhet Duru'yu bilinmeyen yönleriyle ele alan 'Duru Olmak', 19 Şubat'ta Netflix'te yayınlanmıştı. Belgesel yayınlandıktan hemen sonra telif sorunu ortaya çıkmıştı.

        Yönetmen Mustafa Tunç (Mu Tunç), belgeselin dijital platformda izinsiz olarak yayınlandığını iddia ederek, hakkının yendiğini söylemişti. Tunç, belgeselin mecra satışının onayı ve bilgisi dahilinde yapılmadığını ifade etmişti.

        2

        Önceki gün 'Okan Bayülgen ile Nokta' isimli programa konuk olan sanatçı Nükhet Duru, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

        66 yaşındaki sanatçı, "Bu belgeseldeki çalıştığımız yönetmen arkadaşımız (Mustafa Tunç) maalesef bazı hırslara mı kapıldı desem, çabuk mu şöhret olmak istedi desem. Yaptığı bir röportajda öylesine fazla yalan söylemiş ki, şaşırdım yani. Hiç benimle uymayacak şeyler, teşekkür bile etmediğimi söylemiş. Tabii bir gerçeği yansıtmıyor. Teşekkürlerimin videodaki listesine baktım 20 dakika teşekkür var. Kendi kendini imha etmek istedi yani sonuç oraya vardı" dedi.

        3

        "HEVESİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI"

        Hevesinin kursağında kaldığını belirten Duru, sözlerine şu şekilde devam etti:

        Yapmak istediğimiz en önemli şey, o dijital platform dünya açılmış bir platform olduğundan müzik sektörü açısından güzel bir gedik açıldı, güzel bir kapı açıldı diye düşündüm. Benimki biter, başka arkadaşlarınki başlardı. Belgeseli eksik bir toplum olduğumuzdan, insanların belgeselini çekmek onları saklamak ve ileride sevgiyle yad etmek çok önemli benim için.

        Birçok genç arkadaşımla şarkı söylüyorum orada stüdyoda heyecanımız belli birbirimizle olmaktan mutluluğumuz belli. Küçük kıskançlıklar, ben daha mı önde girdim, yok daha mı aşağıda kaldım, dur bakayım iyi oturdu mu bana falan... Bu gerçeklikleri seyirci ileride paylaşmak istedim fakat hevesi kursağımızda kaldı.

        4

        "CAM KIRIĞI YUTMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

        Bu süreç nedeniyle kırgınlık yaşadığını söyleyen Nükhet Duru, "Tabii ki ilk günlerde cam kırığı yutmuş gibi hissediyordum kendimi. Genç bir insana el vermeye çalışmak ve onun bir şeyi başarması için kendi üzerinden bir şey yaratmasını izlemek zevki sonunda böyle olmamalıydı. Çok kırıldım. Ama şimdi atlattım. Dünyanın her yerinde mahkeme açmak istiyor. Söyledikleri o kadar gerçek dışı ki galiba kendi de inanıyor. Bence yardıma ihtiyacı var, yardım almalı! Şüphe ediyorum yani buradaki mantaliteden" dedi.

        5

        BELGESELİN YAYINI DURDURULDU

        Raninitv'nin haberine göre; Netflix, her iki tarafın da haklarını korumak ve tarafsız davranmak için yapımcı Evren Ercan ve Mustafa Tunç arasındaki telif tartışmasında uzlaşma sağlanana kadar içeriğin yayınını durdurma kararı aldı.

        Kararın ardından konuyla ilgili şu resmi açıklama yapılmıştı:

        Netflix olarak, birlikte çalıştığımız tüm oyuncu ve yapım ekibinin haklarını korumak her zaman bizim önceliğimiz. Bahsi geçen durumu derinlemesine inceledikten sonra, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözülene kadar belgeselin yayınını durdurma kararı aldık.

        6

        "TAMAMI UYDURMA!"

        Tunç'un iddialarının ardından Nükhet Duru, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunmuştu.

        Duru, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

        Mustafa Tunç (Mu Tunç) isimli kişinin iftira ve yalan dolu sözleri karşısında açıklama yapmam gerekiyor. Bu gerçek dışı suçlamaların hedefi olmaktan, ticari hırslarına beni malzeme etmek isteyen 2-3 kişinin var olmayan bir ‘emek sömürüsü’ demagojisine alet edilmekten ötürü çok kırgınım. Mustafa Tunç’un şahsıma ve belgesele yönelik sözlerinin tamamı uydurmadır.

        7

        "BASKI KURMAYA ÇALIŞMIŞTIR"

        Bu kişi ‘Nükhet Duru’ ve ‘Hikayesi Var’ albümü üzerine kurulu bir belgeseli (ki proje bize aittir) tek başına sahiplenmek ve 45 yıldır sanat hayatıma vermekte olduğum emeği yok saymak gibi bir hadsizlik içindedir!

        Belgeselde senaryo olmadığı halde montajda adını belgesele senarist yazdıracak kadar hukuk tanımazlık edebilmiştir. Belgeselin yayını için yapımcımızın dijital platform ile anlaşması sonrasında Tunç’un tutumu şantaja dönüşmüştür. Önce telefonlara cevap vermemiş, sonra da taleplerini yükseltip, yapımcımıza baskı kurmaya çalışmıştır.

        8

        "EL KOYDU"

        Kişi hızını alamamış ‘Dijital platform gelirinin tamamını istiyorum, yoksa basında Nükhet Duru aleyhine konuşacağım’ diyerek tehdit etmiştir. Belgeselin (Dijital platforma yüklenen dışında) bir kopyası dahi elimizde yoktur, Mustafa Tunç kayıtlara el koymuştur.

        Belgeselin tüm masraflarını ve maliyetini yapımcı firma ödemiştir, Mustafa Tunç’a da ücretleri ödenmiştir. Tüm bunlar belgelidir, mahkemeye ibraz edilecektir.

        9

        "DİKKATE ALMADI" DEMİŞTİ

        Besteci Ali Kocatepe de geçtiğimiz günlerde albüm projesi hakkında önceden bilgilendirilmediği için şarkılarının yer almasına izin vermediğini söylemişti.

        Konuyla ilgili Duru ile kriz yaşayan Kocatepe, "Şarkılarımla ilgili projelerini önceden benimle paylaşması gerektiğini anlattığımda bana hak verdiğini söyledi ama uyarılarımı dikkate almadı" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ