Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Okul Tıraşı' tamamlandı
        1

        İlk uzun metraj filmi “Cennetten Kovulmak” ile 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Jüri Özel ödülleri kazanan Ferit Karahan, yeni filmi “Okul Tıraşı”nın çekimlerini tamamladı!

        2

        “Okul Tıraşı”nın kurgu masasında, İranlı yönetmen Ashgar Farhadi’nin Oscar ödüllü filmlerinin ve Bahman Ghobadi, Ida Panahandeh gibi ünlü yönetmenlerin de editörü Hayedeh Safiyari oturuyor.

        3

        Baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan; fakat okulun bürokrasisini, idarenin vurdumduymazlığını ve zor coğrafi koşulları aşmak zorunda olan Yusuf’un hikâyesini anlat an filmin yapımcılığını Kanat Doğramacı’nın üstleniyor.

        4

        Ferit Karahan’ın, senaryosunu Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldığı film, yönetmenin kendi hayatından da izler taşıyor.

        5

        Başrollerini çocuk oyuncu Samet Yıldız ile birlikte Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı ve Melih Selçuk’un paylaştığı “Okul Tıraşı”nın oyuncu kadrosunda yer alan diğer çocuk oyuncular ise, bölgenin yerel halkından seçildi.

        6

        Asteros Film yapımı “Okul Tıraşı”, tüm dünyada festival yolculuğuna başlamaya hazırlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ