Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisinin şubat ayı ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,7 düşüşle 2 milyar 981 milyon dolar oldu. Türkiye ihracatından aldığı pay yüzde 14,3 olan sektörün yılın ilk iki ayındaki ihracatı ise yüzde 1,3 artışla 5 milyar 980 milyon dolara ulaştı.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, "Şubat ayında Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı yüzde 13 ve Otobüs Minibüs Midibüs ihracatı yüzde 10 düştü. Ülkeler bazında en büyük pazarımız Almanya'ya yüzde 7 artış kaydettik. Yine İspanya'ya yüzde 55 ihracat artışı yaşarken, Birleşik Krallık'a ise yüzde 17 ve İtalya'ya yüzde 28 düşüş oldu" dedi.

TEDARİK ENDÜSTRİSİ İHRACATI YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Sektörde en büyük ürün grubu olan tedarik endüstrisi ihracatı şubatta yüzde 3 azalışla 1 milyar 224 milyon dolar oldu. Binek Otomobiller ihracatı yüzde 0,6 azalarak 920 milyon dolar oldu.

Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı yüzde 13 düşüşle 480 milyon dolar, Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatı yüzde 9,5 azalışla 211 milyon dolar ve Çekiciler ihracatı da yüzde 0,2 azalışla 116 milyon dolar oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ