Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Oy kullanmada kimlerin önceliği bulunuyor? 14 Mayıs 2023 Seçimde kimler öncelikli oy kullanabilir? Oy kullanırken öncelik kimde?
        1

        Oy kullanmada önceliği olan seçmenler ve engelli seçmenlerin oy kullanma durumu gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek olan seçmenler "Oy kullanmada kimlerin önceliği var, seçimlerde kimler öncelikli oy kullanabilir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte YSK tarafından açıklanan oy kullanmada öncelikli olan seçmenler hakkında merak edilen detaylar...

        2

        OY KULLANMADA KİMLERİN ÖNCELİĞİ BULUNUYOR?

        Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verirler. Yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.

        3

        Bu seçmenlere yardım eden seçmenin de öncelikle oy kullanmasına izin verilebilir.

        4

        Görevlendirilen güvenlik güçlerinin de bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.

        5

        FİZİKSEL ENGELLİ SEÇMENLER NASIL OY KULLANIR?

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden görme ve ortopedik engelli vatandaşların listesi alınarak Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce SEÇSİS'e işlenmektedir.

        6

        Seçmen Kütüğünde engelli kaydı bulunmayan görme ve ortopedik engelli seçmenler "Engelli Beyan Formunu" doldurarak yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna iletilmek üzere bağlı bulunduğu muhtarlığa veya doğrudan Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne iletebilirler.