Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Gayretini ibretle izliyoruz''

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kayseri'deki yolsuzluk iddiasına ilişkin ''Başbakan'ın, kendisine gönderilen 'rüşvetin el defterini' önemsizleştirme gayretini ibretle izliyoruz'' dedi.

        CHP'li Kart, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ''Kayseri'deki iddialar baştan sona kurgudur, gerçek dışıdır'' diyenlerin, yeni delillerle gerçek kimliklerinin ortaya çıktığını savundu.

        ''Vali, başsavcı vekili aracılığıyla dosyayı kapattıklarını zannedenlerin gerçekleri gizleyemez hale geldiklerini, artık kendilerini koruma gayreti ve telaşı içine girdiklerini'' öne süren Kart, ''Böylesine somut ve açık gelişmelere rağmen, Başbakan'ın duyarsızlığı ve olayı örtbas etme gayretiyse başlı başına vahim bir tablodur'' ifadesini kullandı. Kart, şunları söyledi:

        ''Bu olayda hiçbir suç unsurunun söz konusu olamayacağını, belediye çalışanlarının iştiraklerinin söz konusu olmadığını yüksek sesle haykıran Belediye Başkanı'nın, gelinen aşamada artık başka bir söylem geliştirdiğini görüyoruz. Belediye Başkanı (Bu olay tek başına yapılabilecek bir iş değil. Hacı Ali Hamurcu'nun yanında mutlaka birileri vardır. Şahsi kanaatimi sorarsanız, tek başına olacağını zannetmiyorum) diyerek daire başkanlarının ve şube müdürlerinin de bu işin içinde olabileceğini ifade etmiştir. Kamu gücünü kullanarak gerçekleştirilen bir çıkar örgütlenmesinin varlığını dile getirmiş, kabullenmiş, itiraf etmiştir. Bizim de anlattığımız buydu. İddia ve bulgulara göre ilgili savcılık ya da idari aşamada valilik makamı, yasal zorunlulukların gereğini neden yapmamıştır? Neden yetkili konumda olana belediye daire başkanları ya da şube müdürleri açığa alınmamıştır? Neden yasal takip ve dinleme yapılmamıştır? Neden adı geçen kamu görevlilerine yönelik olarak mal varlığı araştırması yapılmamıştır?

        Böyle bir tablonun devamında Başbakan'ın kendisine gönderilen 'rüşvet el defterini' önemsizleştirme gayretini, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak ibretle izliyoruz.''

        Kart; İçişleri, Ulaştırma, Adalet bakanlıklarına atananların, ''seçimlerin güvenliğini ihlal etme noktasında görev ve misyon üstlendiklerini'' de iddia etti.

        KULKULOĞLU

        CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu da ''rüşvetin el defteri'' diye tanımladığı belgeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini hatırlattı. Kulkuloğlu, şunları kaydetti:

        ''Neymiş (böyle belge olmazmış, ne imza, ne şu, ne bu yokmuş, ifade edilen kişi cezaevindeymiş...) Sormak lazım Sayın Başbakan'a: Kuşe ya da ipek kağıtlara altın varaklarla yazılınca mı AKP'li belediye başkanı hakkındaki iddialar gerçek olacak? Sen, neye, kime hizmet ettiği bilinmeyen isimsiz mektuplar ve o postalarla Silivri'de binlerce kişiyi tutarken, eylemin, bu cevabınla çelişmiyor mu?''

        Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin bir yerel televizyondaki röportajda ifade ettiği ''Bu olay tek başına yapılabilecek bir iş değil. Hacı Ali Hamurcu'nun yanında mutlaka birileri vardır. Şahsi kanaatimi sorarsanız, tek başına olacağını zannetmiyorum'' sözlerini basın mensuplarına dinletti ve röportajın çözümünü dağıttı.

        Bu çözümü Cumhuriyet Savcılarına ek delil olarak sunacağını belirten Kulkuloğlu, ayrıca, Başbakan'a gönderilen belgelerin bir örneğini de basın mensuplarına dağıttı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ