Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Misyonerlik faaliyetlerini araştırmak kime zarar verir?"

        TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

        MHP Mersin Milletvekili Akkuş, sabaha karşı bir çok evin basıldığını, çocukların korkutulduğunu, kadınların ağlatıldığını söyledi. Türkiye'de misyonerlik faaliyetleriyle ilgili çalışma yapan kişilerin evlerinin arandığını ifade eden Akkuş, ''Müslüman bir başbakan, cumhurbaşkanının bulunduğu bir yerde, misyonerlik faaliyetlerini araştırmak kime zarar verir? Bu insanların evinde ne vardı? Bunların suçu ya yazdıkları makaleler ya da kitaplarda vardı. Bu insanların evinde silah mı uyuşturucu mu aranıyor? Bunlar olmamalı, bu ülkeye zarar veriliyor'' diye konuştu.

        MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu da seçim bölgesinin sorunlarını dile getirdiği gündemdışı konuşmasında, Edirne'nin, tarihi özelliklerinin fazla olmasına rağmen yeterli ziyaretçi çekemediğini belirtti. Uslu, tarihi eserlerin korunması ve iyileştirilmesinin turizmi artıracağını anlattı.

        İktidarın bu ile gereken önemi vermediğini savunan Uslu, Edirne ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu, tarımın altyapı sorunları bulunduğunu, sulama yatırımlarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

        AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla gündemdışı konuştu.

        MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yerinden söz alarak, kurtuluş günlerini anmanın, düşman işgalini kabul etmek anlamına geldiğini belirterek, ''Halk, düşmanı püskürtmüştür, bu günlerin zafer günü olarak kutlanması gerekir'' dedi.

        Gündemdışı konuşmaların ardından, partilerin grup önerilerinin görüşmelerine geçildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ