Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık AK Parti'li kadın vekilden kürtaj çıkışı, kürtaj tartışmaları, nursuna memecan, ak parti, yasak zarar getirir

        AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, Başbakan Erdoğan'ın "kürtaj cinayettir" açıklamasıyla gündeme gelen ve polemik konusu olan kürtaj ve sezaryen ile ilgili olarak farklı açıklamalarda bulundu.

        Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Memecan mevcut durumun iyi olduğunu söylerken, kürtaj yasağının fayda getireceğine inanmadığını da belirtti.

        AK Parti Sivas milletvekili Nursuna memecan'ın açıklamaları şu şekilde; “Kürtaj da sezaryen da kadın için eziyet. Karar verilmesi çok zor bir şey. Durup dururken kadın gidip de oramı buramı kestireyim demez, bir de bir sürü negatif sonuçları olabilecek bir şey.

        Mevcut durum iyiydi. Ama bu konularda bir artış varsa, normal doğumun faydaları, kürtajın sebepleri, sonuçları konusunda toplumu bilinçlendirip aydınlatalım.”

        Ben yasağın hiçbir zaman fayda getireceğini düşünmüyorum, hele böyle komple yasağın fayda değil çok büyük zarar getireceğini de düşünüyorum. Yasaklandıkça ortadan kalkmıyor, yeraltına, ehil olmayan ellere iniyor, kadına bir kat daha zorluk getirilmiş olunuyor. Hayatını tehlikeye atıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ