Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "Çatapat patlasa binlerce insan çukura düşer"

        HABERTURK.COM

        Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Akşam Raporu'nda Ece Üner'in soralarını yanıtladı. Altaylı, hükümet, muhalefet partileri ve sendikalar arasındaki yaşanan 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama tartışmasını değerlendirdi.

        Altaylı şöyle konuştu:

        O ALANLARDA BİR ÇATAPAT PATLASA ALLAH KORUSUN!

        Sendikaların bunu Taksim'de kutlamak istemelerine yıllarca hepimiz saygı duyduk. Bu bir haktı. 8 yıl önce buna izin verilmedi. Haberleri gözü yaşlı sunduk. Arbede oldu, bizim binaların camları kırıldı. Son 2 senedir buna izin verildi. Hiçbir şey de olmadı Allah'a şükür. Bu sene izin verilmemesinin arkasında siyasi, fikri bir neden yok. Sendikaların burada kutlamak isteme çabalarını yıllardır saygıyla karşıladık. Burada çok açık bir inşaat var. Normal günlerde bile dahi biz Taksim'deki binamıza ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Taksim Meydanı'na geçmek için köprüden aşıyoruz. Meydanın bir bölümünde 15-20 metrekare geniş bir alan var ama oraya ulaşmakta zorluk çekiliyor. Taksim'e gelen Tarlabaşı Caddesi kapalı. Halazkargazi Caddesi de kapalı. İki caddenin de ancak iki kişinin ancak yürüyebileceği patika var. Gümüşsuyu'ndan gelen cadde açık, Sıraselviler Caddesi yarı açık. Şimdi buraya bunca insanı buralardan getirmek zaten külfet. Taksim'in iki yanında ve ortasında dev çukurlar var. Burada insan içine düşmesin diye önlemler alınmış. Bu kalabalık buraya toplandığı zaman bir kişi çatapat patlatsa, binlerce insan o çukurlara düşer. Orada derin çukurlar var, insanlar oraya oluk oluk dökülseler, Allah korusun. Bu senelik Kazlıçeşme'de kutlasalar.

        İNSANLAR ÇUKURA DÜŞERSE HESABINI KİM VERECEK?

        Önümüzdeki yılın iznini şimdiden almanın pazarlığını yapabilirler, buna kimse bir şey diyemezler. Kutlamaya giden insanlar hepimizin eşi dostu. Orada joplanacaklar, dayak yiyecekler, aralarına anarşist gruplar sızacak, insanlar ezilecek. Burada kutlama yapmak istemenin alemi nedir, niye isterler bunu anlayabilmiş değilim. Türkiye'de sendika ağaları var. Sendikalaşma oranımız medeni dünyanın en düşüğü seviyelerde.

        SENDİKALAR ÖNÜMÜZDEKİ SENELERİN SÖZÜNÜ ALSIN

        Sendikaların bu kadar gücü ve ısrarı varsa Türkiye'deki sendikalaşma oranını yükseltseler. Elinizdeki az sayıdaki insanı Taksim'e getirerek insanlara arbede yaşatmayın onların haklarının peşinde koşun. Burada boşu boşuna bir arbede yaşanacak. Sendikalar desin ki, 'Bizim önümüzdeki sene hakkımızı teslim edin' desinler. Medeniyet, insanlık, doğruluk bunu gerektirir. Taksim'in hali belli, buraya çıksan ne olur, çıkmasan ne olur. Allah korusun bu çukurlara insan düşerse bunun hesabını kim verecek?

        EVİNDEN SAĞLAM ÇIKAN ADAM NİYE DAYAK YESİN?

        Türkiye'de akl-ı selimin kazandığını görmedim. İşçiler Mecidiyeköy'de, Aksaray'da toplanacaklar, buraya yaklaşacaklar. Yine gaz bombaları atılacak, yine insanlar taciz olacak. Evinden sabah sağlam çıkan adam, ertesi günü işe gidecek adam niye polisten dayak yesin, niye ağzı burnu dağılsın. Biraz izan lazım. Vali demeli ki, 'Bu meydan sizin bundan sonraki senelerde kutlamalasınız'. Bunu demediyse o da hatalı. Hükümet de bu doğrultuda konuşmalı. Sendikaların ısrarı da aynı ölçüde anlamsız bence.

        BAŞBAKAN MHP'NİN ANA MUHALEFET OLSUN İSTİYOR

        CHP'ni varlık sebebinin ortadan kalkacağına inanmıyorum. CHP içinde bir kısmı sol veya Marksist eğilimli ulusalcılar, bir yandan da neredeyse faşizan eğilimli ulusalcılar bir potada gibi. MHP'nin seçmen tabanının büyük bölümü aslında AKP'ye gidecek taban. MHP tabanın çoğunluğu AKP tabanından farklı düşünmüyor. Sadece terörü ortadan kaldırma meselesinde farklılaşıyor. MHP siyasi açıdan bu tehlikeyi görüyor buna göre davranıyor. CHP kendi içindeki ulusalcıları MHP'ye kaptırma endişesi içerisinde. Başbakan akıllı hareket ederek İşçi Partisi'ni araya katarak oradaki oyları bölmek istiyor. Hatta MHP'nin oy oranının CHP'yi geçmesini istiyor. Ana muhalefet MHP olsun istiyor. Çok doğru bir siyaset izliyor. Hem CHP'nin hem MHP'nin seçmen tabanında 'terör bitsin' isteniyor.

        PKK ARTIK BİTMİŞTİR BÖLÜNMEK TEHLİKESİ KALMADI

        Türkiye'de birileri birilerine söz verirse kıyamet kopar. Bu sözleri isteseler bile veremezler. 'PKK ile pazarlık edildi' söyleminden tek kârlı çıkan yine PKK'dır. PKK 'işte ben buyum' diyor. PKK bu yolla bölgedeki etkinliğini arttırıyor. Bence muhalefetin buna dikkat etmesi lazımdır. Bana göre PKK bitti. Yarın başka bir terör örgütü çıkabilir. Bu güçlü olabilir mi, bence olmaz. Bölgede Kürtler adına çok güçlü adımlar atıldı. PKK'nın gerçek anlamda sevdalı bir tabanı kalmadı. Türkiye'yi nasıl böleceksiniz? İstanbul'u, Adana'yı, İzmir'i nasıl böleceksiniz. Son olarak anlaşıldı ki, bölünme tehlikesi yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ