Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Konya'da polise bıçakla saldıran zanlı vurularak öldürüldü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Konya'da kendisini odunlukta yakalayan polislere bıçakla saldıran hırsızlık şüphelisi Müslüm Davulcu (29), tabancayla vuruldu. Hastaneye kaldırılan ve 38 suç kaydı olan Davulcu, hayatını kaybetti.

        DHA'nın haberine göre olay, dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Mahalleli, iddiaya göre, hırsızlık şüphelisinin eve girdiğini fark edince müdahale etmek istedi.

        Çıkan arbedede, mahalleliye bıçakla saldırmak isteyen şüpheli, polisin olay yerine geldiğini görünce kaçıp, başka evin bahçesindeki odunluğa saklandı.

        Polis ekibi, odunluğun kapısını açıp, şüpheliyi gözaltına almak istedi. Şüpheli de bıçakla polislere saldırdı. Polis memuru da tabancasıyla şüpheliyi etkisiz hale getirmek için ateş etti. Şüphelinin 'hırsızlık' ve 'uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından 38 kaydı olan Müslüm Davulcu olduğu belirlendi. İhbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Davulcu, hayatını kaybetti. Polis memuru da ifadesi alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

        EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

        Olayla ilgili Konya Emniyet Müdürlüğü'nden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

        "01.07.2022 günü saat 00.39 sıralarında Selçuklu ilçesi Esenler Mahallesinde kavga olduğu şeklinde ihbar alınmıştır. Olay yerine ivedilikle intikal edilmiş; elinde bıçak olan bir şahsa hırsızlık ve izrar olaylarından tepkili yaklaşık 30 kişi ekiplerimiz tarafından dağıtılmıştır. Ekiplerimiz evin müştemilatına girerek saklanan şüpheliyi ikna etmek suretiyle dışarı çıkarmaya çalışmış ancak şahıs saklandığı yerden aniden çıkarak elindeki bıçakla ekiplerimize saldırmıştır. Açılan ateş sonucu yaralanan şahıs hastanede ameliyata alınmış, ertesi gün saat 10:00 sıralarında maalesef hayatını kaybetmiştir. Olay ile ilgili Adli ve İdari Soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ