Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Roma'ya 6 yıl sonra ilk kez kar yağdı, ordu göreve çağrıldı!

        Lazio'nun kuzeyindeki Toskana bölgesinde kar yağışı ve şiddetli rüzgar sebebiyle ilan edilen "sarı alarm", yarın akşama kadar uzatıldı.

        RomaBelediyesi, internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışı ve şiddetli don tehlikesi sebebiyle bütün okulların tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, tarihi parkların da hava durumu iyileşene kadar kullanıma kapatıldığı belirtildi.

        2012'den bu yana ilk kez kar yağanRoma'da demir yolu ulaşımı ciddi şekilde yavaşlarken, çevre bölgelerden merkeze ulaşım da olumsuz yönde etkilendi.Yolları temizlemek için ordu göreve çağrıldı.

        REKLAM

        Kar yağışı, Fiumicino Leonardo da Vinci Havalimanı'nda da sıkıntılara yol açtı. Soğuk hava ve kar yağışı, İtalya'nın diğer bölgelerini de etkisi altına aldı.

        Okulların tatil edildiği yerler arasında başkentRoma'nın yanı sıra doğudaki Abruzzo bölgesi, güneydeki Campania bölgesinin dağlık kısımları ile bazı şehirler bulunuyor.

        Venedik'te şiddetli rüzgar sebebiyle Özgürlük Köprüsü'nde bir sütun yola devrildi. Köprü, yaklaşık 8 saatlik çalışma sonucunda tekrar trafiğe açıldı. İtalya'nın kuzeydoğusundaki Trieste'de de rüzgar saatte 130 kilometre hıza ulaştı.

        Kötü hava koşulları nedeniyleRomave Venedik'te trafik kazaları meydana geldi.6 yıldır ilk kez kentte kar gören Romalılar sokaklara dökülerek fotoğraf makinelerine sarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ