Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus işgalinin 29. gününde yaşananlar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın bir ayda Kiev şehrini kuşatamadığını bildirdi.

        Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediğini, Kiev şehrini kuşatamadığını ve Ukrayna'nın sol yakası üzerinde kontrol kurma görevini yerine getirmediği belirtildi.

        UKRAYNA: RUS ORDUSU 15 BİN 800 ASKERİNİ KAYBETTİ

        Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-24 Mart dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı. Açıklamada, Rusya'nın Kiev, Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol'u ele geçirmek amacıyla saldırıyı yeniden başlatma girişimlerinden vazgeçmediğine dikkat çekildi.

        Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun 15 bin 800 askerini, 108 uçağını, 124 helikopterini ve 530 tankını kaybettiği bildirildi.

        Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-24 Mart dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı.

        Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 15 bin 800 asker öldürüldü, Ruslara ait 108 uçak, 124 helikopter, 530 tank, 1597 zırhlı araç, 280 top, 82 roketatar sistemi ve 47 hava savunma sistemi imha edildi.

        Rus güçleri 1033 araç, 4 hafif sürat teknesi, 72 yakıt aracı ve 50 insansız hava aracını da kaybetti.​​​​

        ZELENSKIY: RUSYA BAŞARISIZ OLDU

        Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gece yaptığı açıklamada, "Rus birliklerinin planı, işgalin ilk günlerinde zaten başarısız oldu. Ukraynalıların korkacağını düşündüler. Ukraynalıların savaşmayacaklarını düşündüler. Yanıldılar." dedi.

        REKLAM

        Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO liderleri, G7 liderleri ve AB liderleri bir araya gelecek. Zelenskiy, zirvelerde "anlamlı adımlar" atılacağını umduğunu söyledi.

        "NATO BİRLİKLERİNİ İKİYE KATLADIK"

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirve öncesinde NATO'nun doğu kanadındaki birliklerini ikiye katladıklarını duyurdu. Stoltenberg, "İlk adım, Baltık ülkeleri ve Polonya'daki mevcut güçlerimizle birlikte Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'da dört yeni NATO savaş grubunun konuşlandırılmasıdır" dedi.

        NATO liderlerinin toplantıda Ukrayna'ya kimyasal, biyolojik veya nükleer saldırılara karşı korumaya yardımcı olacak özel bir kit sağlama konusunda anlaşmaları bekleniyor.

        ABD: RUSYA SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevcut belgeler ışığında ABD yönetiminin, Rus güçlerinin Ukrayna'da "savaş suçları" işlediği sonucuna ulaştığını açıkladı.

        NATO, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana 7 bin ila 15 bin Rus askerinin öldürüldüğünü tahmin ediyor. Associated Press'in aktardığına göre, Rusya Afganistan'da 10 yılda yaklaşık 15 bin asker kaybetti.

        KREMLİN'DE ÜST DÜZEY AYRILIK

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais'in, Ukrayna'da savaşı protesto etmek için görevinden ayrıldı ve ülkeyi terk etti. Bu süreçte Kremlin'den gerçekleşen en üst düzey ayrılık oldu.

        Putin, Rusya'nın " dost olmayan" ülkelere yaptığı doğalgaz satışları için ruble olarak ödeme talep etmeyi planladığını söyledi.

         NATO, Rusya'nın saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor
        NATO, Rusya'nın saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor Haberi Görüntüle
         Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kaldı
        Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kaldı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ