Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman belli olacak? İŞKUR 2022 Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura sonuçları açıklandı mı ve nihai liste ne zaman, hangi gün açıklanacak?
        1

        Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 10 bin sözleşmeli işçi ve 10 personel alımı yapılacağını açıklamıştı. 10 bin personel alımı KPSS atama sonuçlarının açıklanmasıyla gözler İŞKUR kura çekimine çevrildi. Personel alımı başvurusunda bulunan binlerce aday Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçlarını araştırıyor.

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

        İŞKUR tarafından düzenlenecek kura çekimi töreniyle birlikte 10 kişi seçilecek ve bakanlığın taşra teşkilatlarında görevlendirilecek. İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi sonuçları tarihi ve merak edilen detayları...

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ NEREDE YAPILACAK?

        Edinilen bilgiye göre, Bakanlık işçi değerlendirmesini kura sistemi ile gerçekleştireceğini bildirdi. Kura Çekimi sadece tek bir yerde yapılacak. Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sadece Ankara'da yapılacak.

        Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi 6 Nisan 2022 Çarşamba günü yani yarın Ankara'da saat 09:00 - 18:00 arasında gün boyu gerçekleşecek.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        İŞKUR tarafından Bakanlığa iletilen Nihai liste sonucuna göre Bakanlık 6 Nisan 2022 tarihinde uygulayacağu işlemleri için sonuçları kuranın izleyen günlerinde açıklanması bekleniyor.

        4

        Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

        5

        İlan edilen kadrolara asıl aday olarak atamaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

        6
        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ