Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Op. Dr. Turan Taş, yaşlılıkta diz ağrılarını sonlandıran diz protezi hakkında bilgi verdi

        Yaşlıların büyük bir kısmının ameliyat sonrasında daha kötü olma korkusuyla ağrılarla yaşamaya devam ettiğini belirten Opr. Dr. Turan Taş, gelişen diz protezleri sayesinde hastaların sağlığına kavuşarak, normal hayata dönebileceğine ve korkulacak bir ameliyat olmadığını söyledi.

        "YAŞLILIKTA YAŞAM KALİTENİZ PROTEZLE YÜKSELTEBİLİRSİNİZ"

        Ameliyatla genellikle diz kapağını da değiştirdiklerini belirten Opr. Dr. Taş, diz kapağının değiştirildiği yerde protezi yerleştirecek şekilde kemik kesileri yaptıklarını ve protezi yerleştirdiğini söyledi. Ameliyat sonrasında biraz ağrı olduğunu belirten Taş, hastanın bir buçuk üç ay içerisinde ağrı ve bacaklardaki şişliklerin geçtiğini fakat hemen yürümeye başladığını ifade etti.

        AMELİYAT SONRASI DİZ HAREKETLERİ ZORLANMAMALI

        Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Turan Taş, ameliyat sonrasında bacağın ön tarafındaki adalenin bir takım egzersizlerle güçlendirilmesi gerektiğine değinerek, hastaların yüksek yerde oturmamaları, alaturka tuvalet kullanmamaları gerektiği, bağdaş kurarak oturmanın dize zarar verdiği konusunda uyarılarda bulundu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ