Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil İkinci organ nakliyle üçüncü hayatına başladı

        GAZETE HABERTÜRK

        Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda 5 yıl önce böbrek nakli yapılan bir hastaya, bu defa da Hepatit C tanısı konması nedeniyle karaciğer nakli yapıldı. İzmir’de yaşayan ve bir kamu kurumunda kimya teknikeri olan Ersin Aydın (36), doğuştan böbrek yetmezliği nedeniyle sürekli diyalize girdiğinden, organ nakli olmak için 2010’da Ege Üniversitesi’ne başvurdu. Hastalığı kritik evrede olan Aydın’a, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un gerçekleştirdiği ameliyatla, kadavradan alınan böbrek nakledildi. Ancak Aydın, beş yıl sonra bu defa Hepatit C hastalığına yakalandı.

        Yeniden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Aydın’a, ileride karşılaşabileceği sorunlar nedeniyle karaciğer naklinin yapılmasına karar verildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sözbilen tarafından Aydın’a, bu kez de 6 saatlik operasyonla, yine kadavradan alınan karaciğer nakledildi.

        Karaciğer operasyonuna, hastaya daha önce böbrek nakleden Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da katıldı. Böylece Ersin Aydın, genç yaşında 5’er yıl arayla iki ayrı organ nakliyle üçüncü kez hayata “Merhaba” dedi. Durumu iyiye giden Aydın, “Organlarımızı yanımızda mezara götürmenin anlamı yok. Herkes organlarını bağışlamalı” dedi. Aydın’ın ikinci organ naklinin ardından durumunun iyi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hoşcoşkun ise “Karaciğer naklini yaparken diğer organları da korumak gerekiyordu. Bu bilinçle olabildiğince titiz çalıştık. Hastamızın durumu şu an iyi. Yakın zamanda taburcu edeceğiz” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ