Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalbine kadar ilerleyen tümörden kurtuldu!

        37 yıldır Almanya'da yaşayan Nazmiye Şeker, 3 yıldır böbreğinde bulunan tümörden 3 saatlik başarılı bir operasyonla kurtuldu.

        Almanya'da yaşayan Nazmiye Şeker'in (67), 3 yıldır idrardan kan gelmesi şikayeti vardı. Şeker,15 Temmuz'da tespit edilen hastalığı için kendisine, 15 Ağustos'a tomografi randevusu verilince tedavisini Türkiye'de yaptırmaya karar vererek Memorial Antalya Hastanesine başvurdu. Böbreği çalışamaz durumda olan Şeker, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burak Hoşcan tarafından takibe alındı. Tetiklerin ardından Şeker, genel cerrahi, kalp ve damar cerrahisi ile üroloji doktorlarından oluşan bir ekip tarafından ameliyat edildi.

        3 YILLIK SORUN 3 SAATTE BİTTİ

        Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alihan Gürkan başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Nazmiye Şeker'in vücudundaki tümör, 3 saatte temizlendi. Gürkan, "Hastamızın ameliyatı, yalnızca böbreğin alınması bakımından değil, kalbe kadar uzanan tümörün de vücudun en büyük toplardamarı açılarak içinden temizlenmesi gerekli olduğu için riskliydi. Bütün bunlar için belli süre kan dolaşımını durdurup tümörden parça kopmasını da önlemek gerekliydi. Hastanın hayati tehlikesi bulunduğu için de karmaşık bir operasyondu. Hastamıza mevcut riskler anlatıldı ve kendisi de durumun farkındaydı. Doktorlarına güvendiğini söyleyerek ameliyat olmaya karar verdi" dedi.

        SAĞLIĞINA TÜRKİYE'DE KAVUŞTU

        Ülkesinde bir hafta içinde sağlığına kavuşmaktan mutlu olduğunu dile getiren Nazmiye Şeker, "3 yıldır hiçbir sonuç alamadan, bir anda hastalığımın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve hayatımın tehlikede olduğunu öğrendim. Üstelik ameliyat öncesi çektireceğim tomografi için aldığım tarih gelmeden, Türkiye'de ameliyat olarak sağlığıma kavuştum. Eğer bekleseydim, şu anda hayatta olmayabilirdim. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Yurt dışına tedavi için giden hastalara önerim, Çare Antalya'da" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ