Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Boğaz’ın Boğası’nın ömrü nakil için yetmedi

        ‘Boğaz’ın Boğası’ lakaplı eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu 41 yaşındaki Sinan Şamil Sam karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sam, 5 yıldır tedavi görüyordu.

        Boks sporunda parlak bir kariyere sahip “Boğaz’ın Boğası” lakaplı Sinan Şamil Sam, yıllardır süren karaciğer yetmezliği nedeniyle kariyerini noktalamak zorunda kaldı. Son aylarda durumunun kötüye gitmesi üzerine geçen hafta salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen Sam, bir hafta süreyle yoğun bakımda kaldı. Önceki gece fenalaşan Sam, saat 01.30’da hayatını kaybetti. Sam’ın cenazesi bugün Ankara’da Kocatepe Camii’nde kılınacak öğlen namazının ardından toprağa verilecek.

        ‘KIZ KARDEŞİMDEN NAKİL OLMADI’

        Sinan Şamil Sam’ın kardeşi Alparslan Sam, ağabeyinin bir süredir organ nakli beklediğini belirterek, “Organ nakline hazır değildi. Doktorlar onu öncelikle organ nakline hazırlamaya çalışıyorlardı. Kız kardeşimden karaciğer nakli olması düşünüldü fakat ağabeyim 135-140 kilo olduğu için kız kardeşimden alacağı parça yeterli değildi. En az 1.5-2 kg ciğer lazımdı. Bu da ancak kadavradan çıkıyor” dedi. “Türk boks tarihinin en büyüklerinden biriydi. Hem kişilik hem karakter hem de boksör olarak eşine az rastlanır bir adamdı’’ diyen Alparslan Sam, “Ömrü nakil için yetmedi” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi. Ağabeyiyle son konuşmalarını da aktaran Sam, şunları söyledi: “Bilinci son günlerde gelip gidiyordu. En son hastaneye nakledilirken konuşma fırsatımız oldu. Ona ‘Hadi ağabey gidiyoruz’ dedim. O hayatı boyunca hiç pes etmeyen bir adam olmasına rağmen bu isteğime ‘Ben gelemeyeceğim Alparslan’ diye cevap verdi.”

        ‘BENİ BU DERTTEN KURTARIN’

        Sinan Şamil Sam, geçen yıl verdiği bir röportajda yaşamını anlatmıştı ve “Ölüp de dünyayı kötülere mi bırakacağım?’’ demişti. Boksun acı bir iş olduğunu vurgulayan Sam “Profesyonel boksun bir bakıma kiralık katillik’’ olduğunu belirtmişti. Fazla kiloları sebebiyle karaciğer nakli olamadığını söyleyen Sam, “Rejim yaptım, kilo verdim ama son 4 kiloyu veremedim” diyerek pişmanlığını da dile getirmişti. En son açıklamalarını Habertürk Gazetesi’nden Murat Ağca’ya yapan Sam, “Bir an önce iyileşip, çocuklarıma yeniden sarılmak istiyorum. Beni bu dertten kurtarın” demişti.

        Doğum Yeri: Frankfurt Almanya

        Doğum Tarihi: 24 Haziran 1974

        Lakabı: Boğaz’ın Boğası

        Siklet: Ağır siklet

        Maçları: 35 maçın 31’ini kazandı, 16’sını nakavtla elde etti.

        Unvanlar: 1992 Gençler Dünya Şampiyonu, 1993-Avrupa Şampiyonu, 1999-büyüklerde Amatör Boks Dünya Şampiyonu, 2002-Avrupa Şampiyonu, WBC Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ