Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Otizmli çocukların eğitimi artık çok daha kolay

        Tohum Otizm Vakfı’nın ilk defa 2011 yılında açtığı otizmli çocukları hayata hazırlamak üzere ailelere, öğrencilere, eğitmen ve uzmanlara yönelik ücretsiz eğitim portalı, kapsamı genişletilerek ve içeriğine 173 yeni video eklenerek yenilendi.

        Günümüzde her 68 çocuktan birisi otizm riski ile doğmaktadır. Otizmin bilinen tek tedavisi ise erken tanı ve sürekli, yoğun özel eğitimdir. Otizmli çocukların haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almalarını sağlamak çok önemlidir. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını göstermektedir. Ülkemizde 0-18 yaş arasında yaklaşık 352.000 otizmli birey olmasına rağmen ihtiyaçları olan sürekli ve yoğun eğitimden faydalanan otizmli çocuk sayısı çok azdır.

        AİLELER, ÖĞRENCİLER VE EĞİTMENLER İÇİN EŞSİZ BİR KAYNAK

        Yoğun, sürekli ve bilimsel dayanaklı eğitim ihtiyacından dolayı ailelerin evde çocuklarını nasıl hayata hazırlayacaklarına dair yol gösteren, özel eğitim bölümü öğrencilerine ve eğitmenlerine kaynak olması hedeflenen Tohum Otizm Vakfı Eğitim Portalı’ndan bu güne kadar 15 bin 587 kişi ücretsiz faydalandı. Bu üyelerin yüzde 33’ünün eğitmen, yüzde 18’inin öğrenci ve yüzde 23’ünün aile bireylerinden oluşması özellikle alanda çalışan uzmanlar için önemli bir bilgi kaynağı olduğunu gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ