Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık SGK'da kan bağışı kampanyası

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, kan bağışının önemine dikkati çekerek, "Verdiğimiz kan, aslında bütün insanlarla ortak olduğumuzu, diğerlerinin derdiyle dertlendiğimizi gösterir, bize insanlığımızı hatırlatır" dedi.

        Bağlı, Türk Kızılayına destek vermek amacıyla SGK binasında organize edilen kan bağışı kampanyasına katıldı.

        Mehmet Selim Bağlı, yaptığı konuşmada, SGK'nın 28 bin çalışanıyla etkin, verimli bir kamu hizmeti sunduğunu belirterek bir yandan da tarihten devralınan merhameti, diğergamlığı ortaya koymak için Kızılay ile böyle bir etkinlik planladığını söyledi.

        Kan bağışında bulunanlara teşekkür eden Bağlı, bu kampanyanın sadece başkanlıkla sınırlı olmamasını, taşraya da bunun taşınmasını istedi. Bir kez de olsa Kızılay'a kan bağışında bulunulmasını tavsiye eden Bağlı, "Çünkü verdiğimiz kan, aslında bütün insanlarla ortak olduğumuzu, diğerlerinin derdiyle dertlendiğimizi gösterir, bize insanlığımızı hatırlatır" dedi.

        Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Kadir Bulut ise kanın Türkiye'deki en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunu belirterek, "Özellikle kış aylarında kan bağışlarıyla ilgili birtakım düşmeler oluyor. Bu anlamda SGK gibi kurumların destek vermesi önem arz ediyor" ifadesini kullandı.

        Kızılay'a gönüllü olarak sürekli kan bağışı yapan SGK çalışanlarına onur madalyası verilmesinden ardından, SGK Başkanı Bağlı kan bağışında bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ