Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Doğal terapi ile yeni bir hayat

        Günümüzde stresten uzaklaşmak ya da stresle gelen uykusuzluk, başağrısı gibi hastalıkları önlemek için çoğu kişi doğal yaşam terapilerine başvuruyor. Kimi, çareyi yoga ve meditasyonda arıyor, kimi nefes egzersizlerinde ya da bitkilerde.

        Sağlıklı yaşam Terapileri Derneği (SAYAŞA), son günlerde pek çok kişinin ilgi duyduğu bu doğal terapi yöntemleri konusunda bir eğitim programı başlattı. Yaklaşık üç ay sürecek eğitimlerde, yoga, fitoterapi, aromaterapi, shiatsu masajı, klasik masaj ve ışık terapisi konularında ders verilecek. Birinci dönem eğitimlerinin 15 Ocak’ta başladığını belirten Işık Kırgız, “Uzman eğitmenlerce verilecek dersler sonrasında katılımcılara sertifika vereceğiz. Sertifikalar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurs bitirme belgesi ve Sağlıklı Yaşam Terapileri Derneği sertifikası olarak iki ayrı şekilde olacak.” diye konuştu.

        Fitoterapi eğitiminde, bitkilerle tedavi, bitkilerin kullanış biçimleri, beden üzerindeki etkileri, bitkilerin sağlıkta ve estetikteki kullanım alanları anlatılacak. Ruhsal gelişim terapilerinde ise, ele alınacak başlıca konular şunlar: Ruhsal ve bedensel yenilenme, arınma teknikleri, olumlu düşünce gücü, imajinasyon, meditasyon, enerjiyle buluşma, uygulamalı şifa çalışmaları, öfke ve endişelerden arınma, kişisel gelişim yolları. Aromaterapi eğitimi ise, bitkisel yağların insan bedeni üzerindeki etkileri, kullanımında dikkat edilecek noktalar, bitkisel yağların kullanış biçimleri konularını kapsıyor. Eğitim programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye 0 (216) 360 13 11 numaradan ulaşmak mümkün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ