Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanseri tanıyan köpek sahibinin hayatını kurtardı
        1

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Bir köpek düşünün sahibinin hayatını kurtarıyor... Ama bu görme engelli bir kişiye rehberlik eden bir köpek değil; Lisa Johnson (37), 10 yaşındaki bull terrier cins köpeği Marley'in son zamanlarda çok garip davrandığını gördü.

        Huffington Post'un haberine göre; Lisa, her ayağa kalktığında köpeğinin havladığını ve yanından bir an bile ayrılmadığını fark etti.

        2

        Tüm bunların üzerine üç çocuk annesi Lisa, doktor kontrolüne gitti. Sağ göğsünde kitle bulunan Lisa Johnson'a meme kanseri teşhisi konuldu.

        Kemoterapi tedavisi gören Lisa, "Hamile olduğumda da Marley böyle davranıyordu. Marley hamileliklerimde bu şekilde davranıyordu hatta üçüncü çocuğu ben beklemiyordum ama Marley hamile olduğumu biliyordu. Normalde çok bağımsız bir köpek ama son zamanlarda mutfağa gittiğimde bile adeta bir kelepçe gibi peşimden geliyordu. Ama bu defa hamile olmadığımı biliyordum.

        3

        Bu yüzden de kendi kendimi muayene ettim ve göğsümün üzerinde bir kitle farkettim, inanamadım" dedi.

        4

        Lisa'ya 2015'in Ocak ayında teşhis kondu ve hemen kemoterapiye başladı. Mayıs ayında ise kitlenin alınması için ameliyat oldu.

        5

        Bir yıl sonra durumunu açıklayan Lisa, "Kanser ve gebeliği nefesimden ya da koku salgılayan hormonlardan anlıyor diye düşünüyorum. Tamamen inanılmaz geliyor, ama köpeğimin gerçekten altıncı hissi var gibi... O benim hayatımı kurtardı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ