Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Daljinder Kaur ilk bebeğini 72 yaşında doğurarak dünyanın en yaşlı annesi oldu!

        Hindistan’da yaşayan 72 yaşındaki Daljinder Kaur, doğum yaptı. 10 yıl önce menopoza giren Kaur, tüp bebek tedavisiyle ilk çocuğunu doğurarak 'dünyanın en yaşlı annesi' ünvanına sahip oldu.

        DÜNYANIN EN YAŞLI ANNESİ OLDU!

        Telegraph'ın haberine göre; uzun yıllardır çocuk sahibi olmak isteyen Kaur, 46 yıldır çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını ve en sonunda eşi 79 yaşındaki Mohinder Singh Gill ile para biriktirerek tüp bebek tedavisini denemeye karar verdiklerini söyledi. Başarısız geçen 2 denemeleri de olduğunu belirten yaşlı kadın,“Herkes bana bir çocuk evlat edinmem gerektiğini söylüyordu ama ben buna karşı çıktım şimdi kendi çocuğum var” açıklamasında bulundu.

        19 Nisan’da sezaryen doğum yapan yaşlı kadın bebeğine Arman Singh adını verdi.

        90 YAŞINDAKİ BİR KADINI BİLE ANNE YAPABİLİRSİNİZ AMA...

        72 yaşındaki kadının anne olması, Hindistan’da tüp bebek tedavisinin etik olup olmamasıyla ilgili bir tartışma başlattı. Bunun üzerine Hindistan Sağlık Konseyi tüp bebeğin 50 yaş üstündeki kadınlara uygulanmasını yasaklayan bir tasarı hazırladı.

        Hindistan Jinekologlar Derneği Başkanı Dr. Hrishikesh Pai, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bilimsel yöntemlerle 90 yaşındaki bir kadını bile anne yapabilirsiniz. Buradaki sorun etiktir. Çok yaşlı insanların çocuk sahibi olmasını sağlamak hem onlar hem de çocuklar açısından sağlıklı değil.”

        Daljinder Kaur’un doktoru Anurag Bishnoi’nin meslekten atılması gerektiğini söyledi. Dr. Bishnoi ise; “Çoğalmak insanın en doğal hakkı. Doktorlar olarak biz hastalarımıza bu imkanı sağlamakla yükümlüyüz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ