Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 12 yıldır oturarak uyuyan Ziya Baş artık yatabilecek!

        Konya'da diyafram yüksekliği bulunan ve 12 senedir oturarak uyumak zorunda olan bir kişi yapılan başarılı operasyon sonrasında yatarak uyumanın sevincini yaşıyor.

        Konya'da işçi emeklisi olan 63 yaşındaki Ziya Baş diyafram yüksekliği nedeniyle 12 senedir oturarak uyuyor. Hastalığı nedeniyle nefes almakta güçlük çeken ve çok çabuk yorulan Ziya Baş, telefonda bile konuşurken karşısındakiyle iletişim kurmakta zorlanıyordu. Hastalığından dolayı kızının evine dahi gidemeyen Ziya Baş, hastalığının sadece diyafram yüksekliğiyle kalmayıp daha önceden 11 ameliyat geçirdiğini ifade etti.

        Uzun yıllardan beri nefes darlığı çektiğini söyleyen Ziya Baş, "Uykum hiç yoktu. 12 senedir oturarak uyuyordum. Yürüme mesafelerim çok kısaydı. Konuşurken nefesim bitiyordu. Daha sonra özel bir hastaneye müracaat ettik. Sağ olsun Serdar hoca ameliyat etti. Şimdi çok şükür yatarak uyuyabiliyorum. Yememde içmemde her hangi bir sıkıntım yok. Herhangi bir şikayetim yok" dedi.

        Daha önce 11 ameliyat geçirdiğini ve diyafram yüksekliği ameliyatıyla 12'inci ameliyatını geçirdiğini anlatan Ziya Baş, "Daha önceden beş defa böbrek taşı aldırdım. Bir tane açık böbrek ameliyatı oldum. Bypass ameliyatı oldum. Böbrek nakli oldum. Daha önce hiç uyuyamıyordum. Oturarak uyuyordum" diye konuştu.

        Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Özkan, "Hastamız geçirmiş olduğu ameliyatlar neticesinde bize geldiğinde diyafram dediğimiz kasın felci gerçekleşmiş ve felç nedeniyle Akciğer boşluğu daralmış vaziyetteydi. Diyaframı eski konumuna döndürebilmek için kapalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir yöntemle gerçekleştirdiğimiz ameliyat sonucunda diyafram normal pozisyonuna getirildi. Hastanın nefesle ilgili sıkıntıları giderildi. Eskiden yürümekte, konuşmakta, uyumakta solunum sıkıntısı çeken hastamız artık kendi işlerini rahatlıkla yapabiliyor. Yürüyebiliyor, rahatlıkla uyuyabiliyor nefesle alakalı sıkıntıları ortadan kalkmış vaziyette. Ameliyatı kapalı gerçekleştirmemiz nedeniyle hastanın ameliyattan sonra ağrıları en az düzeydeydi. Sadece 1 santimetrelik üç delik delerek ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda hastamız sağlıklı vaziyette ve yaşantısına devam edebilmektedir" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ