Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Menopoz belirtisi" dediler, beyin tümörü çıktı!

        Cheryl Byron (53) ağzında zencefile benzer ilginç bir tat hissettiği için doktora gitti. Doktorlar ise bu durumu, kadının yaşına bağladı.

        "MENOPOZ" DEDİLER AMA...

        Daily Mail'de yer alan habere göre; Kuzey Gallerli, fitness öğretmeni ve bir çocuk annesi Byron, garip zencefil tadı nedeniyle beş defa doktorların kapısını çaldı ama her defasında aldığı yanıt aynıydı. İddiaya göre; doktorlar, talihsiz kadına, bu durumun menopozdan kaynaklandığını açıkladı. Ancak durum tamamen farklıydı. Ölümcül bir beyin tümörü olan kadının yaşaması için sadece iki yılı kalmıştı.

        TÜMÖR TEŞHİSİ KARŞISINDA YIKILDI

        Hastalığına yanlış teşhis konulduğunu açıklayan Byron, "Menopoza bağlı bazı zorluklar yaşadığımı düşünmüştüm. Bir defa bile başım ağrımadı, o nedenle kafamda dev bir tümör olduğuna inanmak çok zor" diyerek, konulan teşhisi karşısında yıkıldığını söyledi.

        İki yıldan az ömrü kalan talihsiz kadın, "Uzman, bana olağandışı kokular, baş dönmesi ve yönelim bozukluğunun epilepsi ya da tümörün ilk bulguları olabileceğini söyledi. Ben ikisini birden yaşadım. Ama doktorumun kontrol etmeyi bile düşünmediğine inanamıyorum" dedi.

        ÖLMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİ YAPTI

        "Daha önce teşhis konulsaydı, hastalığım değişmezdi ama en azından 'hoşçakal' demek için daha çok zamanım olurdu" diyen Byron,şu an radyoterapi ve kemoterapi alıyor olsa da uzmanlar, talihsiz kadının yalnızca 18 ay yaşayabileceğini söylüyor.

        Güçlü olmaya çalıştığını söyleyen Cheryl Byron, son ayları için "Ölmeden önce yapılması gerekenler listesi" yaptığını açıkladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ