Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kör eden jel!

        İSTANBUL’da 14 ay önce 7 yaşındaki Duru Buzoğlu’nun gözüne sıçrayan el temizleme jeli dava konusu olurken, üretici firmamahkemede, “Ürünün hangi firma tarafından üretildiği ve piyasaya sürüldüğü belli değil” diyerek kendisini savundu.

        Ürünün üzerinde hiçbir uyarının bulunmadığı konusunda ise “Kolonya şişelerinde de uyarı yoktur. Ancak göze zarar verebilir” yanıtını verdi. Buzoğlu, el temizleme jelini açmak isterken gözüne sıçraması sonucu hastanelik olmuş, sol gözündeki kornea hücrelerinin kimyasallar nedeniyle eridiği belirlenmişti. Kızlarının 22 gün geçici körlük yaşamasının ardından ileri derecede de astigmat olması üzerine ailesi, jeli satan firma aleyhine 45 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

        ‘FASON DA ÜRETİLİYOR’

        Firma,mahkemede, “Satış yaptığımız firmalar, kendimarkalarıyla piyasaya sürdükleri ürünlerin ambalaj ve boş tüplerine bizimdışımızda kendileri de dolumyapmaktadır. Firmamız, içini ürettirdiği ürünlerin ambalajlanmasından ve satışından sorumlu tutulamaz” diyerek savunma yaptı. Asliye Hukuk Mahkemesi de, davanın Tüketici Mahkemesi’nde görülmesi kararını verdi.

        Özlem YILMAZ / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ