Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Nakiller devam edecek

        Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Feridun Cahit Tanyel, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin, merkezin ruhsat ve faaliyet izni ile mesul müdürlük belgelerinin iptaline ilişkin Sağlık Bakanlığı işlemleri hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini bildirdi.

        Tanyel, yaptığı yazılı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen kompozit doku nakillerinde ameliyat ekibinin ve sorumlu hekimlerin hiçbir mesleki kusur ya da hataları bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

        ''Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmet kalitesini ve hasta haklarını koruma düşüncesine paralel olarak uyguladığı ruhsat iptaline ilişkin işleminin gerekçesinde de söz konusu nakillerde tıbbi kusur ya da hata olduğu belirtilmemiştir.

        Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için düzenlenen kompozit doku nakil merkezi ruhsatı ve faaliyet izni ile mesul müdürlük belgelerinin iptaline ilişkin Sağlık Bakanlığı işlemleri hakkında Ankara Bölge İdare Mahkemesi 2012/3751 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.

        Mahkeme kararı, tıbbi yardıma ihtiyaç duyan kişilerin yaşam kalitelerini yükseltmek, bilime ve topluma kalıcı katkılar sağlamak, yaşamları kısıtlanan kişilere tıp ve teknolojinin tüm olanaklarını sunmaya devam etmek yolundaki inancımızı ve kararlılığımızı daha da güçlendirmiştir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ