Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 103 yaşında ameliyat oldu

        Bursa'da 103 yaşındaki bir adam prostat ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.

        Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Güllüce köyünde yaşayan 103 yaşındaki İbrahim Topçu prostat ameliyatı oldu. Sık sık idrara gitmekten muzdarip olan Topçu, gittiği hastanelerde, "Sen ameliyat olamazsın, çok yaşlısın" diye evine geri gönderiliyordu. Özel bir hastaneye başvuran asırlık dede, yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınarak, başarılı geçen prostat ameliyatının sonunda sağlığına kavuştu.

        Ameliyatı yapan Operatör Dr. Mesut Yeşil, hastamız bize başvurduğunda yaşından dolayı şaşırdık, fakat genel sağlık durumu gayet iyiydi. Yaptığımız tetkik ve tahliller neticesinde iyi huylu bir prostat büyümesi tespit ettik. Hastamız daimi sonda kullandığından dolayı da sık sık idrar enfeksiyonuna maruz kalıyordu. Ameliyat gayet başarılı geçti. 3. günün sonunda sondasını çekip taburcu ettik, dedi.

        Ameliyattan sonra mutluğunu gizlemeyen asırlık İbrahim dede ise, prostattan çok çekiyordum. Sondanın takılı olması beni çok rahatsız ediyordu. Sürekli torba ile geziyordum. Şimdi çok şükür küçük abdeste çıkabiliyorum, diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ