Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Lösemi ilacı karaborsaya düştü!

        Kendilerine ''Hematoloji babaları'' adını veren bir grup hasta yakını, lösemi hastalarının tedavisinde kullanılan ilacın karaborsaya düştüğünü iddia etti.

        Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup adına konuşan hasta yakını Bahtiyar Poslu, lösemi hastalarında hem kemoterapi sırasında hem de tedavi sonrasında kullanılan 'Purinethol' adlı ilacın, mayıs ayından bu yana eczanelerde bulunmadığını iddia etti.

        Poslu, şöyle devam etti:

        ''Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Purinethol adlı ilacı bedeli ödenecek ilaçlar kapsamına almaması ve ilaç fiyatının 7,90 liraya düşmesi nedeniyle ithalatçı firma tarafından ilacın Türkiye'ye dağıtımı durduruldu. Bunun sonucunda eczanelerde yaklaşık 8 liraya satılan ilacın karaborsa fiyatı 800 lirayı buldu.

        Türk Eczacılar Birliği bu ilacı 33 liradan satıyor ancak ilaç sınırlı sayıda getirildiği için bazı hastalara sıra gelmiyor. Burada Lösemili Çocuklar Haftası vesilesiyle SGK'ya seslenmek için toplandık. İlaç sıkıntımız giderilene kadar da toplanmaya devam edeceğiz.''

        Pankart açan grup ''Her şey çocuklar adına'', ''Lösemi bulaşıcı değildir'' yazılı tişörtler giydi. Hasta yakınları, protesto gösterisinin ardından saçlarını kazıdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ