Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Çok çay içti hasta oldu!

        HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        ABD’de bir kadın, çok çay içmekten nadir görülen bir kemik hastalığına yakalandı.

        Michigan eyaletinde yaşayan 47 yaşındaki bir kadın, son 17 yılda her gün 1 sürahi çay içtiği için eşine az rastlanır bir hastalığa yakalandı.

        RÖNTGEN ÇEKİLİNCE ORTAYA ÇIKTI

        Günde yaklaşık 100 adet poşet çay içen 47 yaşındaki kadın, sırtında ve kollarındaki ağrı nedeniyle doktora başvurdu. Endokrinoloji Uzmanı Dr. Sudhakar Rao, çekilen röntgenler sonucu hastanın omuriliğinin bel kemiğine bağlandığı noktada kemiklerin sıkıştığını, kollarındaki bağların ise sertleştiğini belirtti.

        Hastanın kanında normalden dört kat fazla florür bulunması üzerine araştırmacılar ‘iskelet florozisi’ hastalağı ihtimalinin üzerine yoğunlaştı.

        İÇME SUYUNDA YÜKSEK FLORÜR OLAN ÜLKELERE DİKKAT!

        Business Insider’ın haberine göre, ABD'de çok nadir görülen bu hastalığa Çin ve Hindistan gibi içme suyunda yüksek oranda florür bulunan ülkelerde sıkça rastlanıyor.

        ‘İskelet florozisi’, içinde florür minerali bulunan çay ve suyu fazla tüketmek sonucu ortaya çıkan bir kemik hastalığı olarak biliniyor. Dr. Rao, florür mineralinin böbreklerle dışarı atıldığını ancak aşırı tüketildiğinde kemikler üzerinde biriktiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ