Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Cildi de etkiliyor, Menopoz cildi de etkiliyor, menopoz, menopoz sıkıntı basması, ateş basması

        Menopoz sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarak da kadın bedenini olumsuz etkiliyor. Bir bütün olarak görülmesi gereken tedavide ciltteki değişimler de göz önüne alınmalı ve geç kalınmadan başlanmalıdır. Menopozun ilk etkisi cilt kuruluğu… Yüzdeki tüylerde artış, kasık ve koltuk altı kıllarında incelme, saç dökülmesi, cilt lekelenmesi, mevcut benlerde koyulaşma gibi… Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan “Cildimiz başta östrojen olmak üzere hormonların etkisi altındadır. Menopozla birlikte değişen hormon seviyesi cildimizde birtakım değişikliklere neden olur. Östrojen hormonu cildimizin hem epidermis hem de dermis tabakasını etkilemektedir. Östrojenin azalması, epidermiste hücre bölünmesinin yavaşlamasına neden olur. Bu sebepten cildimiz incelir, daha çabuk incinir ve yaralanır. Yaralar daha geç iyileşir, cilt alerjik hastalıklara karşı daha duyarlı hale gelir” dedi.

        İLK ETKİ CİLT KURULUĞU

        Cildimizin dermis tabakası da aynı şekilde östrojen hormonunun etkisi altındadır. Kolajen, elastin salgısı ve hyarülonik asit miktarında azalma; menopoz döneminde dermis tabakasında görülen değişiklerdir. Bu etkiler; ciltte elastikiyet azalmasına, cildin gevşemesine, nemsizliğe ve çizgilerin artmasına neden olur. Menopozda ilk görülen cilt bulgusu deri kuruluğudur. Bunu elastikiyet azalması ve çizgilerin artması takip eder.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ